Bet tokią valandą ir tokiu oru, kai kieme žmonių dažniausiai nebūna? Keista.

O prasidėjo viskas nuo prašymo padėti – kažkaip pagelbėti mažiems, vos atsimerkusiems kačiukams, kurie „slepiasi“ prie namo iš gatvės pusės, bet visi juos mato ir gali nuskriausti. Viena padaryti nieko negalėjau, taigi užtrukau, kol radau norinčių ir galinčių suteikti realią pagalbą ir man padėti.

Paaiškėjo, kad per tą laiką katė savo kačiukus paslėpė kitoje vietoje. Mes juos radome, bet ištraukti iš ten negalime, tad teks palaukti, kol paaugs ir patys išlįs. Taigi nuėjome apsižiūrėti aplinkui. Radome kitų kačiukų. Juk negalime praeiti pro šalį ir apsimesti, kad nematome. O kadangi aš tiksliai žinau, kad krūva mažų kačiukų yra nuolatinė to kiemo bėda, tai nusprendėme sugauti visus to kiemo kačiukus. O taip – jų daug (net nesakysiu kiek). O taip – tai yra sunku fiziškai ir finansiškai, nes paruošti vieną kačiuką naujiems namams kainuoja maždaug 100 Eur, jei kačiukas neserga. Bet kitaip negalime. Todėl jau ketvirtą naktį ar labai ankstyvą rytą ėjome į tą kiemą su specialia gaudykle ir maistuku.

Šalome belaukiant kol įklius kačiukai, aukojome savo laiką, atimdamos jį nuo savo šeimos, kaskart grįždavome sulytos iki paskutinio siūlo. O kažkoks, tikriausiai labai protingas ir rūpestingas, žmogus nusprendė mums „paaukoti“ pomidorų. Tiesiai iš septinto aukšto. Bet tikriausiai ne snaiperis, nes nepataikė, nors tikrai labai stengėsi. Už ką? Kodėl? Prašiau išeiti į lauką ir paaiškinti. Visą valandą laukėme kačiukų ir tuo pačiu „snaiperio“ pasirodymo. Deja – nepasirodė. Matyt, mėgsta viską daryti iš pasalų. Jis pasirodė esąs kantrus, nes po valandos „paaukojo“ mums dar viena pomidorą.

Tai ar galima daryti gerus darbus? Kieno leidimo reikia atsiklausti, kad galėtume padaryti kažką gero? Gal į kokią eilę reikia užsirašyti?

Žmonės, jeigu Jūs patys, kiekvieno rajono, kiekvieno kiemo gyventojai, negalite, nesugebate sugaudyti kačių ir nuvežti į „Grindą“ sterilizacijai/kastracijai (kas yra daroma nemokamai), tai bent jau netrukdykite kitiems. Labai prašau!

Jūs piktinatės kačių kiekiu ir gyvūnų maitintojais. Bet mes visi esame suaugę ir suprantame, kodėl kačių vis daugėja. Ir tikrai ne maitintojai tas kates veisia!

Ačiū organizacijai „Grinda“, kad atvyko, sugaudė ir sterilizavo kelias katytes. Prieglaudos negali priimti mažų kačiukų, nes yra perpildytos. Mes viską suprantame. Mes prašome pagalbos socialiniuose tinkluose. Ne pinigų, o pagalbos. Kačiukams reikia laikinos namų globos arba nuolatinių namų, kraiko ir maisto, skiepų ir vaistų nuo blusų, kirminų ir kt. Reikia pagalbos naktimis arba rytais, gaudant kačiukus. Atsiliepė tik viena moteris galinti padėti maistu. Ačiū p. Ritai. ️️️

Taip pat ačiū gyvūnų prieglaudai „Makatukai“, kurie mums paskolino specialią įrangą – gaudyklę. ️️️

Tiek norėjau pasakyti. Tiek pasakiau. Bet klausimas liko: tai ar galima daryti gera?

Pagarbiai,

T. S.