Sekmadienį Vilniuje vyko protestas, kuriame žmonės reikalavo Verygos atsistatydinimo. Išgirdau anksčiau, kad proterstas vyks, norėjau eiti. Įspūdis išgirdus susidaro geras.

Patinka ką daro Aurelijus Veryga? Ne. Juokinga, kai lauko kavinėje reikia kelias minutes pabūti su kauke, kol atneš vandens? Taip. Nori aiškumo? Taip. Visi klausimai ir atsakymai, kurie skelbiami kalbant apie protestą. Jie skambėjo gerai. Norėjau eiti ir išreikšti savo poziciją.

Paskutinę akimirką atsitiko šeiminės aplinkybės, negalėjau nueiti. Pamatęs vėliau mitingą (ar reiktų sakyti „mitingą“) portaluose ir feisbuke supratau, kad būčiau apsigavęs, gerai, kad nenuėjau.

Ten susirinkę žmonės pasirodė, kad buvo vadinami „antivakseriai“. Pirmam plane – Ugnius Kiguolis ir minfo.lt įkūrėjas. Tai matot, kokia kompanija.

Feisbuke juos jau pašiepė, portalai aprašė, o man neaišku. Kodėl pasirinkimai tik tokie? Ar nebėra galimybės būti sveiko proto žmogumi?

Protestuoti prieš Verygos sugalvojimus, bet nepagarsėti kaip Kiguoliui, o būti normaliam. Tai – per sudėtinga?

Iš tų paplaukėlių aktyvistų dabar atrodys, kad visi, kurie protestuoja prieš dabar esančią tvarką, visi, kurie nepritaria, yra tokie patys. Verygai jie šiuo mitingu padarė didelę paslaugą – skiepų priešininkų ir prorusiškų aktyvistų kontekste daug kam net anas ims atrodyti kaip visai protingas. Tai ačiū.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)