Matematikos mokymasis nėra katorga, nuobodybė ir betikslis laiko švaistymas, nes „man tų kosinusų gyvenime vis tiek neprireiks, aš būsiu menininkė“. Gyvenimas nenuspėjamas – akimirksniu gali pasikeisti norai, poreikiai, galimybės, o nelaikytas matematikos egzaminas užvers daugybę durų, pro kurias vieną dieną prisireiks įeiti.

Sportas nėra skirtas „bet kam, tik ne man“. Fizinis aktyvumas nuo mažų dienų turi būti privaloma kiekvieno žmogaus kasdienės rutinos dalis, kad vos sulaukus 30-ies nesuglebtų raumenys, stuburas išliktų tiesus, o sąnariai – judrūs. Valgyti reikia ne tai, kas skanu, o tai, kas skanu ir sveika. Kuo tu vyresnis, tuo sunkiau pakeisti valgymo įpročius, o dietologo, gastroenterologo ir stomatologo paslaugos kainuoja brangiai.

Stojant į aukštąją mokyklą reikia vadovautis ir jausmais, ir protu. Mylima, bet nepaklausi specialybė tavęs neišmaitins, o pasirinkęs paklausią, bet nemylimą, didelių aukštumų nepasieksi.
Pirmieji romantiški santykiai tikrai nebus vieninteliai, nepakartojami ir paskutiniai šiame gyvenime. Todėl tikrai neverta dėl jų išeiti iš proto ir susipjaustyti venų. Vėlgi – psichologo ir plastikos chirurgo paslaugos brangios.

Neverta susitelkti vien į išorinį grožį. Taip pat neverta susitelkti vien į vidinį. Daugiau išloši, jei puoselėsi abu. Nereikia bijoti pokyčių tiek profesiniame, tiek asmeniniame gyvenime, jei dabartinė dalykų padėtis tavęs netenkina.

Ne visi, kas ieško, randa, bet tas, kas neieško, tikrai neras.

Verta įsiklausyti į tėvų patarimus. Tai pats prieinamiausias būdas mokytis iš svetimų klaidų ir išvengti nuosavų. Tai, kad turi daug pažįstamų, su kuriais leidi laisvalaikį, nereiškia, kad turi daug draugų, kurie tau padės bėdoje. Nešvaistyk laiko ir energijos tiesiog pažįstamiems, verčiau puoselėk santykius su keliais tikrais bendražygiais.

Gyvenime nėra jokių nepajudinamų „privalau“. Neprivalai sodinti medžio, statyti namo ir auginti sūnaus, jei jauti, kad viduje nori visai kitų dalykų, tad neprievartauk savęs. Visuomenė priims tavo auką kaip savaime suprantamą dalyką ir mainais nieko neduos, o tu prarasi pats save.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kviečiame jus kartu paklaidžioti po praeitį: prisiminkite laikus, kai jums buvo 20-imt (18 ar 23 – ne taip svarbu) ir pagalvokite, ką norėtumėte sau pasakyti. Gal tuomet bijojote kažko, kas dabar atrodo vieni niekai? Gal patartumėte daugiau laiko praleisti su žmogumi, kurio, deja, po to nebeliks? O gal tada padarėte klaidą, kurią, Jūsų nuomone, būtinai reikėjo iškart ištaisyti?

Pasidalinkite įžvalgomis su tais, kurie 20-ojo gimtadienio tik laukia! Vienam konkurso dalyviui už tai atiteks bilietai į koncertą (vėliau prizas bus patikslintas)!

Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „20“ arba čia iki rugpjūčio 31 d.