Dabar, kai mus apipylė, paskambinome į Vilnių ir, pasirodo, kad tai neįtraukta į draudimą. Kai nuėjome į Telšių „Lietuvos draudimo“ skyrių, mums tas agentas pasakė, kad turi būti įtraukta. Ir tada jis, prie mūsų akių, paskambino į Vilnių ir sako, kad vis dėlto nėra to padaryta. Nors pats buvo įsitikinęs 100 procentų, kad būstas yra draustas, jei jį užlies.

Tada to agento paklausėme ką tokioje situacijoje reiktų daryti, jis patarė kreiptis į to, kuris apipylė butą, draudimą arba kreiptis į teismą. Kai dar paklausėme iš kito miesto „Lietuvos draudimo“ agentės, sakė, kad irgi turėtų būti draustas.

Nors dabar matome, kad internete, „Lietuvos draudimo“ tinklapyje, rašoma, jog tas draudimas galioja tik jeigu mes užliejame. Kiek dar atsirastų tokių žmonių, kurie yra apgauti „Lietuvos draudimo“ agentų?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.


Komentuoja „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas:

Apgailestaujame, kad klientas patyrė nuostolių ir, deja, nebuvo nuo jų apsidraudęs.

Būsto draudimas susideda iš keturių pagrindinių dalių: pastatų draudimo, namų turto draudimo, civilinės atsakomybės draudimo bei asmens civilinės atsakomybės draudimo. Šiuos draudimus galima įsigyti visus kartu arba kiekvieną atskirai. „Lietuvos draudimo“ konsultantai visuomet rekomenduoja klientams visapusiškai apsaugoti savo būstą įsigyjant pilną draudimo paketą, tačiau kartais klientai sprendimą apsidrausti atidėlioja, kol kartais nutinka nelaimė.

Šiuo konkrečiu atveju klientas buvo įsigijęs tik civilinės atsakomybės draudimą, kuris atlygina nuostolius kaimynams, tačiau nepasinaudojo mūsų teiktais pasiūlymais ir nebuvo apdraudęs savo būsto turto ar pastatų. Jei jis būtų pasinaudojęs mūsų pasiūlymais ir pasirinkęs šią draudimo apaugą, tuomet jo aplieto buto nuostolius mes atlygintume, tačiau dabar jis turėtų dėl šių nuostolių kreiptis į jį apliejusį kaimyną.

Lietuvos draudimas“ skaičiuoja, kad vidutiniškai pilnas būsto draudimas klientams kainuoja 8 eur per mėnesį. Kaina priklauso nuo buto dydžio ir pasirinktų apsaugų, tad suma tikrai gali būti ir mažesnė. Palyginus su patiriamais nuostoliais, draustis tikrai apsimoka.

Kartu verta žinoti, nuo ko apsaugo skirtingos būsto draudimo rūšys:

Pastatų draudimu „Lietuvos draudime“ apdraudžiami pastato langai, grindys, lubos, sienos, santechninė įranga, stacionarūs šildymo, vandentiekio, kanalizacijos įrenginiai. Papildomai gali būti apdraustas pastatui priklausantis sandėliukas, garažas.

Namų turto draudimu apdraudžiami namuose esantys baldai, buitinė technika, dviračiai, veidrodžiai, kaitlentė ir kiti baldų įstiklinimai. Papildomai draudžiami daiktai, esantys pastatui priklausančiame sandėliuke, garaže. Apsauga galioja ir vertybėms, pavyzdžiui, papuošalams, dokumentams, kailiniams, meno kūriniams.

Civilinės atsakomybės užtikrina, kad bus atlyginti dėl įvykio bute padaryti nuostoliai kitiems asmenims arba jų turtui, pavyzdžiui, jeigu dėl nelaimės namuose būtų aplietas kaimynų butas, arba jeigu dužusio balkono lango stiklai sužalotų praeivį ar stovintį automobilį.

Asmens civilinės atsakomybės draudimas apsaugo nuo nuostolių kurias apsidraudęs gyventojas ar jo šeimos nariai sukelia kitiems, pavyzdžiui, vaikų netyčinių veiksmų, nenumatyto augintinių elgesio, neatsargių veiksmų aktyviai leidžiant laisvalaikį. Pavyzdžiui, jei vaikas sudaužytų televizorių svečiuose, važiuodamas dviračiu kliudytumėte stovintį automobilį.

Be to, kiekvienas šių minėtų draudimų gali suteikti apsaugą nuo mažiau ar daugiau rizikų – tai priklauso nuo kliento pasirinkimo draustis plačiau ar siauriau, nuo poreikių ir skiriamų lėšų.