Kam man reikalingas darbas? Esu iš daugiavaikės šeimos, mama prižiūri vaikus, taigi dirba tik tėvas. Šeimos finansinė padėtis nėra tokia gera, kad be vargo galėtų mokėti už mano pragyvenimą Kaune, kol mokysiuosi.

Dirbdamas galėčiau išlaikyti save, o gal net ir padėti savo šeimai. Profesinėje mokykloje reikės nusipirkti priemonių reikalingų tai profesijai ugdyti ir tai man kainuos apie 400 eurų. Mano šeimai tai dideli pinigai. Gelbsti tik tai, kad turime nedidelį ūkį, kur dalį maisto užsiauginame patys.

Kreipiuosi į jus su klausimu, kodėl nesudarote sąlygų užsidirbti motyvuotiems nepilnamečiams? Nuo birželio pradžios aktyviai ieškau darbo, bet visur sulaukiu atsakymo, kad nepilnamečio tikrai neįdarbins. Man tai būtų labai didelė pagalba! Dabar negaunu darbo, nes esu nepilnametis, o po metų ar nebus taip, kad reikalausite darbinės patirties, kurios nesuteikėte galimybės įgyti?

Manau, kad pirmosios darbo patirtys dar besimokant mokykloje kai kam net gali padėti suprasti, kuo nori būti ir pakreipti teisinga linkme renkantis studijas.

Stebitės, kodėl jaunimas taip noriai emigruoja iš Lietuvos, o nesudarote net paprasčiausių savirealizacijos galimybių.

O gal aš klystu? Mielai pakeisčiau nuomonę, jei tik atsirastų darbdavys, pasiryžęs priimti mane į darbą. Labiausiai norėčiau dirbti aptarnavimo srityje (kavinėje, restorane – padavėju), bet nesikratau ir kitokių darbų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Jeigu galite padėti teksto autoriui susirasti darbą ir turite jam tinkamų pasiūlymų, rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt