„Mano dukrai irgi 13 metų ir žinau, kad čia yra toks vaiko amžius, kai jį reikia labai labai prižiūrėti. Skatinti moksluose, geriausia po mokyklos užrašyti į būrelį, kad energiją išnaudotų. Taip pat stebėti su kuo bendrauja.

Tokiame amžiuje vaikai darosi savarankiškesni, jiems atrodo, kad jie viską gali, jiems viskas leidžiama ir jeigu toks vaikas turi tėvus, kurie į jį visai nekreipia dėmesio arba amžinai tik rėkia, arba tik diržu daužyti moka, tada tam vaikui gali baigtis blogai.

Mes su savo dukra kalbamės, aiškiname, jeigu ką bloga padaro, nemušame, o aiškiname pasekmes, baudžiame, pavyzdžiui, atimdami mobilųjį telefoną arba anksti eiti miegoti liepiame ir t.t. Jos mokykloje irgi buvo mergaičių gauja, mūsiškė irgi buvo pradėjusi linkti į tą pusę (aišku, tada dar nesimušė, dar tik pradžia buvo), todėl mes iškart saviškę į kitą mokyklą perkelėme, tas drauges teko pamiršti.

Dabar ir mokosi gerai, ir sportuoja. Taigi darkart kartoju, kalbėkite su paaugliais vaikais, stebėkite juos, mokykite. 100 prc. žinau, kad tokios mergaitės, susibūrusios į gaujas, yra jų tėvų blogo auklėjimo pasekmė, nes ju neprižiūri. Vaiką užauginti jums ne kamuolį paspardyti. Sunkiai dirbti reikia, kad geru ir atjaučiančiu žmogumi užaugtų“, – rašė moteris.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)