Ne todėl, kad elgčiausi, kaip aprašyta. Ne todėl, kad straipsnio autorius būtų teisus. Nuliūdino todėl, kad esu lietuvė, todėl, kad Lietuva mano šalis, o aš – tikra jos pilietė ir kad vienas straipsnis šitaip apdergė Lietuvą.

Sutinku – mes, lietuviai, turime blogų įpročių, ydų. Gal ne visada elgiamės tinkamai. Tačiau trūkumų turi visos tautos. Galų gale – ne visi lietuviai yra vienodi.

Tualetai. Daug kas rašo apie tualetus ir kokie pas mus jie šiurpūs ir kokie nuostabūs kitur. Rašo, kad viešasis tualetas – šalies vizitinė kortelė, valstybės veidas ir t. t. Net juokinga kartais pasidaro. Nežinau, kaip jums, bet man tualetas jokių stiprių emocijų nesukelia. Tualetas man nėra kažkas tokio. Ir taip rašau ne todėl, kad apdergčiau visus kampus, kaip pasakoja tautiečiai, tai rašau, nes daugelis tualetus pavertė kažkokiais idealais.

Vėliava. Kuo bloga lietuviška trispalvė? Ar kad netelpa į tobulosios Europos standartų rėmus? Gal patiktų pilka su baltu kryžiumi? Na, spalvos, bent ne pastelinės...

Lietuviai ploja lėktuve... Tik pamanykit – kokia tragedija! Atsiprašau, nežinojau, kad draudžiama. O jei plotų kokios civilizuotos šalies atstovas, nekliūtų?

Rusų kalba. Na, aš rusiškai nekalbu. Bet nesupratau, kas čia blogo: mokėti rusų kalbą? Daug kas ja susišneka, nemažai žmonių ją supranta. Ir štai – tai jau taps nusikaltimu, kažkokia dėme... Žinoma, vokiečių kalba geriau ir nesvarbu, kad ja susikalbėsi tik su vokiečiais ir saujele kitų tautų atstovų.

Žodžiu, iš ano straipsnio supratau, kad blogai yra viskas, kas netinka Europai. Ir kad viską reikia kopijuoti nuo Vakarų Europos. Kitaip būsi niekas, vertas tik paniekos, antrarūšis.

Bet ar autorius nėra lietuvis, kad šitaip dergia Lietuvą? Ar tik išvažiavo iš Lietuvos ir iškėlė save aukščiau kitų? Nesu prieš emigrantus, tikrai ne. Tačiau blogas tas paukštis, kuris savo lizdą teršia. O gal tiesiog autorius rašė apie save?

Jūs galite vaizduoti Lietuvą kaip dugną. Bet dugno Lietuva – tik jums. Jei matote dugną, gal dugne jums ir vieta? Juk visi mato tai, ką nori matyti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!