Man tai nesvarbu, kaip moterys atrodo, svarbu, jai pačiai ir jos vyrui gerai. Bet kartais jau geriau apžėlusios kojos, nei į vaško likučius susivėlę juodi pūkai.

Mes su šeima susiruošėme į kelionę. Nuskrendame į šiltus kraštus, atvykstame į viešbutį, o ten dar kambariai neparuošti. Na ką, palikome lagaminus saugykloje, išsitraukiau tik maudymosi kostiumėlį ir nulėkiau į tualetą persirengti.

Tik „op“ iš kelnių ir vos nenugriuvau pamačiusi, kad mano kojos dryžiais aplipusios juodais pūkeliais nuo kelnių. Vakare pasidariau depiliaciją ir nenuėmiau vaško likučių... Galit tai įsivaizduoti?

Lauke karšta, saulė kepina, visi maudosi, o aš vėl užsidėjusi juodas kelnes gulėjau ir laukiau, kada į kambarį įleis. Jau geriau būtų kojos apžėlusios, nei taip kaip man.

O kur dar tai, jog vėliau valandą su nagų lako nuėmėju bandžiau juos nusivalyti, ot reikalu turėjau. Ne taip paprasta tai buvo... Taip ir prasidėjo mano atostogos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Natūralu, kad vasarą vieni kitų kūnus galime pamatyti ir arčiau: kepinantis karštis verčia išsirengti, jei ne gatvėje, tai bent paplūdimyje. Yra ir tokių, kurie dėl to kompleksuoja, ir tokių, kurie drąsiai nusimeta drabužius – nepaisant netobulos figūros, sudilusio kostiumėlio ar... ant kūno želiančių plaukų.

Vieni vyrai su pasididžiavimu demonstruoja apžėlusias krūtines, pilvukus ar nugaras, o pasitaiko atvejų, kai plaukuoto kūno nebijo rodyti ir moterys. Neseniai praūžusi mada paskatino kai kurias jų atsisakyti skutimosi peiliukų ir į plaukus pažastyse ar ant kojų žvelgti kaip į natūralų dalyką.

Tokį požiūrį palaikančios moterys teigia, kad grožio standartą, jog moterims reikia depiliuoti savo kūną, tiesiog nustatė tie, kurie pardavinėjo tam skirtas priemones. Be to, sakoma, kad toks sprendimas – nedepiliuoti kūno - padeda sutaupyti pinigų, laiko bei leidžia išvengti pokalbio su žmonėmis, kurie yra nepasirengę priimti kito žmogaus pažiūrų.

Tuo metu kiti ant kūno augančiais plaukais baisisi – nesvarbu, ar juos mato ant moteriškos, ar ant vyriškos figūros. Prašome Jūsų – pasidalinkite savo nuomone!

Kokį kūno plaukuotumą toleruojate? Ar Jūsų manymu tai lemia lytis? Galbūt galite pasidalinti nuotraukomis, nes didžiuojatės, kad sugebate atsispirti visuomenės nustatytiems standartams? O gal žmonių, nedepiliuojančių savo kūno, visiškai nepalaikote? Drąsiai dalinkitės mintimis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Plaukai“ iki rugpjūčio 18 d. Įdomiausio pasakojimo autoriui įteiksime 100 litų vertės „Impuls“ čekį.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: