Naktį iš penktadienio į šeštadienį, maždaug 3 val. 30 min. važiavau iš vėlyvosios pamainos darbe į sodų bendriją esančią netoli Vilniaus.

Staiga pastebėjau, kai prie mano automobilio prisigretino kitas automobilis „Škoda“, kurį vairavo maždaug 40 metų vyras. Jis į mane pažiūrėjo, bet man tai buvo nemalonu, todėl padidinusi greitį nuvažiavau į priekį.

Pasukusi į sodus vingiuotu keliu važiavau link namų, mačiau, kaip iš paskos važiavęs automobilis atitolo, o vėliau iš viso dingo. Maniau, kad likau tik aš ir priešais važiavęs taksi automobilis, bet taip nebuvo. Kai privažiavau mažą sankryžą ir taksi automobilis nuvažiavo ne man reikiama linkme, staiga mane apakino iš paskos važiuojančios „Škodos“ šviesos. Pasirodo, tas vyras visą kelią, apie 2 km, važiavo iš paskos išsijungęs šviesas. Netikėtai įjungtos šviesos mane apakino, išsigandusi pradėjau važiuoti greičiau, tačiau ir „Škoda“ neatsiliko.

Važiavau 120 km/val. greičiu keliu, kuriuo buvo leidžiama važiuoti vos 60 km/val., o „Škoda“ buvo prie pat. Manau, joks normalus žmogus, net ir bandydamas pagąsdinti, nevažiuotų taip pavojingai ir nerizikuotų savo gyvybe, nes avarinių situacijų pasitaikė ne viena.

Laimei, kelio sankryžoje pasitaikė dar vienas automobilis. Rizikuodama sukelti avariją aplenkiau tą automobilį ir užlindau prieš jį. Mane persekiojęs vyras taip pat vos neatsitrenkė į tą automobilį. Tas tarp mūsų atsiradęs automobilis mane ir išgelbėjo.

Vienu metu staigiai pasukau į sodų bendrijos keliuką ir užgesinau automobilį, netrukus pamačiau pro šalį prašvilpiančią „Škodą“. Vyras manęs nepastebėjo.

Grįžusi namo paskambinau policijos pareigūnams, tačiau jokios tikslios informacijos jiems suteikti negalėjau, nes neįsidėmėjau automobilio numerių. Vairuodama taip pat neturėjau kaip paskambinti, rankos buvo užimtos vairavimu, o telefono nebuvo šalia.

Labai išsigandau, net prisiminiau Ievos Strazdauskaitės istoriją, kai tyčia inscenizavę avariją keli jauni vyrai ją nužudė ir pagrobė automobilį.

Mane išgelbėjo tai, kad aš gerai pažinojau vietovę ir kelią, todėl sugebėjau pasprukti nuo neaiškių kėslų turėjusio persekiotojo.

Merginos, būkite atsargios vairuodamos naktį!