Egzotiškai skambėjo nuostabusis Armėnijos dudukas. Kūrinius dudukui atliko Gagik Malkhayan - nusipelnęs Armėnijos respublikos artistas. Šis retas instrumentas pakerėjo visus savo tembro šiltumu. O duetu atliktas kūrinys su birbyne (Vytautas Kiminius) sulaukė karštų ovacijų.

Nepaprastą meistriškumą parodė Baltarusijos cimbolininkė Aliona Voroncova.
Nors ji yra dar tik muzikos akademijos IV kurso studentė, savo talentu pelnė keletą tarptautinių apdovanojimų.

Buvo malonu ne tik pasiklausyti ukrainiečių liaudies muzikos, bet ir pasižiūrėti į nuostabaus grožio liaudies stilizuotus kostiumus, gėrėtis atlikėjų grožiu. Šis bandūrų trio yra pelnęs daug tarptautinių apdovanojimų.

Estijos kanelės atlikėja Kristi Miuhlihg parodė liaudies instrumento šiuolaikinio meno galimybes.

O daugiausiai visus sužavėjo Lietuvos instrumentinės muzikos grupės „Subtilu-Z“ atliekami kūriniai. Drąsios fantazijos vaikinai! Šalia klasikinio akordeono skamba akustinis akordeonas, tenorine birbyne virtuoziškai groja L.Vaitkus, perkusininkas meistriškai įsilieja į ansamblį. Kaip vakaro kulminacija praskambėjo Piazzolos kūrinys. Tarp grupės sukauptų apdovanojimų yra ir laimėta pirmoji vieta Italijos konkurse, ir „Auksinis diskas“.

Koncertas parodė dideles liaudies muzikos galimybes: nuo paprastučių liaudies motyvų iki sudėtingų klasikinių bei šiuolaikinių kūrinių. Dar kartą klausytojai įsitikino, kad liaudies muzika neturi ribų, o pati muzika artima kiekvienai širdžiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!