Nuo tos dienos kiekvienas veiksmas, poelgis ar mintis turi gilesnį tikslą - prasibrauti moteriškos širdies link. Vyriškas moteriško idealo siekimas išlaikė šį pasaulį milijonus metų. Galbūt todėl, o galbūt ir ne, man iš liūdesio suvirpa širdis, kuomet moteriškumas negailestingai, o kartais net to nesuprantant, yra tiesiog nužudomas. Gaila. Labai gaila, kad daliai moterų nesvetimi svaigalai... Jos mano, kad išreiškia save per nuogą kūną arba žudo tai, kas jas išaukština labiausiai – savo vaikus... Moteris pati iš savęs turi milžinišką potencialą būti deive mūsų akyse, tačiau kas trukdo? Kas neleidžia? 

Manau, nesuklysiu teigdamas, kad pats stipriausias, didžiausias moteriškumo priešas – abortas. Moteris visų pirma yra motina. Pats didžiausias ir nepakeičiamas moters simbolis – MOTINA. Ar gali moterimi vadinti save ta, kuri bijo motinos gyvenimo? Ne veltui sakoma, kad tikrasis moteriškumas pasireiškia per motinos duoną. Per vaikus.

Viduramžiais moteris Europa rinkosi pagal klubų plotį, mat gerai gimdys. Lietuvoje apie moterį, turinčią daug vaikų sakydavo: „Palaiminta Dievo ir žmonių“. Tokias gerbdavo, mylėdavo, o senatvėje pilni pilnutėliai namai vaikaičių liudydavo apie pilnavertį ir prasmingai nugyventą gyvenimą. Istorijos apie fiziškai neįmanomus žygdarbius, ginant savo vaikus bei nuostabios aukos auginant mus visus įrodo, kad motinos statusas yra nuostabus ir stebuklingas.

Kiekvieną kartą skaitant straipsnius ar girdint žodį „abortas“, man suspurda širdis. Užplūsta neapsakomas gailestis dėl žudomų gyvybių kaip žmogui, bet tuo pačiu suvirpa širdis kaip vyrui, stebinčiam žūstančią moterį. Susirgti vėžiu tikimybė išauga per 50 proc. Galimybė susilaukti kito vaiko sumažėja 30 proc., o persileidimo tikimybė išauga 40 proc.  Neapykantą sau jaučia 60 proc., o apie savižudybę pagalvoja apie 30 proc. moterų, pasidariusių abortą. Klausimas vyrams – kas norėtų tokios žmonos? Ar verta sutaupyti porą metelių, galbūt išgelbėti karjerą, bet atsisakyti laimingo gyvenimo šeimoje, meilėje? Sutrumpinti savo gyvenimą perpus, o psichologinį patrauklumą, ir iš nuostabių moteriškų akių trykštantį gyvybingumą, tiesiog sunaikinti?

Ne ką mažiau svarbus ir kitas moteriškumo naikintuvas. Jis sunaikina tai, kas labai dažnai būna laimingos santuokos, ilgų ir gražių santykių pagrindas. Tai tas lengvai erzinantis, bet nuostabiai patrauklus moteriškas paslaptingumas. Tai egzistuojantis veiksnys, kurį mažai kas gali paaiškinti, bet jis yra! Viena pagrindinių moterų klaidų, tai tos paslapties sunaikinimas. Su kiekviena diena merginos vis labiau pajaučia savo galią valdyti vyrus. Vos sulaukusios pirmųjų vaikinų dėmesio, moterys pajaučia, kad savo atvirumu, flirtu gali valdyti vyrų emocijas, mintis. Kuo daugiau savęs atskleidžia, tuo arčiau jį prisitraukia.

Bet kas laukia? Ogi tas pats, kas ir po kiekvienos kulminacijos – nuobodulys, kas labai dažnai santykių kontekste reiškia pabaigą. Tokie tie jau vyrai yra. Kuo ilgiau išlaikomas paslaptingumas, tuo ilgiau ir stipriau gerbiama moteris. Senoji mūsų kultūra matricentrinė - moteris buvo kultūros centras, o šeimoje vyravo abipusė meilė bei neapsakoma pagarba. Moteris buvo gyvybės - didžiausios paslapties žmonijos istorijoje - nešėja ir vyrams ji keldavo didžiulę pagarbą.

Dabartinė kultūra – „olialia“ kultūra. Moteris erotiškai atskleidžianti save, gali visiškai valdyti vyrų mases. Smagu? Žinoma! Tačiau tuo pačiu ir gaila, nes valdo jos bukąją vyrų dalį, kuri žiūrėdama į „olialia“ stiliaus moteris vadovaujasi ne galva ant pečių, o kai kuo kitu... Visai nenuostabu, kad pasaulyje vyrauja moteries – daikto problema. Nenuostabu ir tai, kad dingo tikri vyrai, nes ką moterys išsiugdo, tą dažniausiai ir turi.

Būtų visiškai nesąžininga rašyti neprimėčius akmenų į savą daržą. Šiuolaikinio ir senojo vyro stereotipai gerokai skiriasi. O pačių vyrų vyriškumo supratimas – taip pat. Kartas nuo karto dar galima išgirsti: „O kur dingo džentelmenai? Kur dingo tikri vyrai?“ O dingo jie dar vaikystėje, paskendę šiuolaikinėje malonumo kultūroje.

Paimkime visiems mums artimą pavyzdį –  tai mūsų kultūra. Visų pirma – vytis: vyras tvirtai apžergęs gyvulį, arklį, o tas žvėris paklūsta visiems jo norams. Vyras jį gali valdyti kaip nori, o veikdami išvien jie tampa tobulu ginklu. Liaudies dainose bernelio žirgelis - tai jo kūnas, kuriuo jis nuolat rūpinasi, saugo, prižiūri, kiekviena mergina atitinkamai turi rūtų darželį.

Rūta – merginų skaistybės ir nekaltybės simbolis. „Prižiūrėk, berneli, savo žirgelį, kad netryptų rūtų darželio“ auksiniai mūsų protėvių žodžiai, kuriuos kiekvienas turėtume įsidėti sau į galvas ir deramai įvertinti. Vyras, negalintis nė savęs suvaldyti, negali tikėtis būti šeimos galva ar sukurti laimingą šeimą.

Moteris – paslaptinga, žavinti, meili ir nuostabi motina. Vyras – tvirtas išore bei vidumi, puikus tėvas. Tokie turėtų būti idealai. Jie gerokai skiriasi nuo moteries – daikto ir vyro – šlepetės. Ar verta stengtis būti tobulesniais? Be abejo! Kuo tobulesnis moteriškas ir vyriškas pradas šeimoje, tuo tobulesnė šeima ir atitinkamai visas gyvenimas. Tik susijungus vyrui ir moteriai vienetas tampa nedalomu ir tobulu, tos sąjungos metu abu jie būna lygiaverčiai ir neapsakomai svarbūs.

Visas mano vyriškumas  tiesiog šaukte šaukia, kai moteriškų moterų mažėja. Žudančios savo vaikus ir teigiančios, kad vaikai trukdo gyventi - tai moterys, kurias vargu ar tokiomis galima vadinti. Alkoholio vartojimas ir kitos svaiginančio medžiagos moteris paverčia atviromis, kurios nebekelia jokio klausimo, nebekuria paslapties, pasidaro neįdomios – lengvai prieinamos. Ir be abejo, erotika, lytiniai santykiai. Nekaltybė, skaistumas – sąvokos, kurios nėra deramai įvertintos. Visas moters paslaptingumas, jos grožis ir atvirumas turėtų būti padovanotas tam vieninteliam ir tik jam. Tik tokia abipusė auka užtikrina ilgą meilę ir tvirtus santykius.

Galbūt bėgant gyvenimui atsiras tokių žmonių, kurie man bandys įrodyti, kad viskas gerokai kitaip, kad vyrai - tai gyvuliai, teieškantys malonumo, o moterys tai viena iš galimų tų malonumų formų. Tačiau su tuo niekada nesutiksiu, nes kiekviena moteris vertesnė ir gražesnė už bet kurį vyrą, o kiekvienas tikras vyras privalo tai vertinti ir ginti!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!