Tai labai sudėtingas ir keblus dalykas, kuomet santykiai svyruoja ant plonytės ribos. Vienas dažniausiai gali jaustis tik draugu, o kitas būti įsimylėjęs iki ausų. Tai gali būti stipriai slepiama, apie tai tarpusavyje gali būti nekalbama, norint išsaugoti gražius ir šiltus santykius. Tačiau dažnai tai nesibaigia geruoju.

Profesorius Geoffrey Greisas iš Maryland School of Social Work ilgai domėjosi šiuo klausimu, kol galų gale pradėjo tai aiškintis. Tyrimai rodė, kad moters ir vyro draugyste neabejoja 75 proc. vyrų ir 65 proc. moterų. G. Greisas pritaria, kad gali egzistuoti vien draugiški santykiai tarp abiejų lyčių atstovų, tačiau reikia nepamiršti, jog tai greitai gali tapti komplikuota. Blogiausia, kai po truputį tave žmogus pradeda traukti tiek emociškai, tiek fiziškai. Gali laikyti tai platoniškos draugystės pabaiga.

Vienam iš draugų susiradus antrąją pusę dažnai gali kilti kivirčai. Naujieji mergina ar vaikinas pavydės, jog jo antroji pusė per daug laiko praleidžia kartu su kitu sau artimu žmogumi. Taigi geriausia išeitis tokiu atveju, jei įmanoma, – abiems turėti poras bei linksmintis visiems kartu.  

Šiaip ar taip, nesakau, jog nebūna išimčių – juk visose situacijose išimtys yra, tiesiog per daug dažnai tokios draugystės užsibaigia tarpusavio jausmų susikirtimu. Bet tai jau priklauso nuo paties žmogaus požiūrio.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!