Kiekviena tauta turi švenčių, kurios yra svarbios tik jai vienai. Tai valstybinės šventės: Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimas – liepos 6 d., Lietuvos valstybės atkūrimo diena – vasario 16 d., Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena – kovo 11 d. Į jų skaičių paprastai rikiuojama Vasario 16-oji, kurią Vievio gimnaziją visada pamini ir suorganizuoja renginį ar sporto šventę.

Svarbiausia, kad visa gimnazijos bendruomenė visada eina į priekį. Daug laiko jau praėjo ir džiaugsmas netelpa širdy... Kova ir teisybė viską nugali. Tik todėl, kad esame laisvi, galime rinktis savo poelgius, mus gali vertinti gėrio ir blogio požiūriu. Laisvė yra paties žmogaus galia, kuri padeda žmogui kurti save, laisvai rinktis, būti atsakingam.

Pagrindinė atsakomybės sąlyga – laisvė. Be laisvės nėra atsakomybės. Be galimybės laisvai rinktis nyksta ir atsakomybė. Kalėjimas ar negyvenama sala mažina galią apsispręsti. Atsakomybei svarbi pareiga, nes be pagarbos ji virsta dominavimu ir savivale. Sakoma, kad už savo vaikus atsako tėvai, o už savo mokinius – mokytojai, už savo piliečius – valstybė. Taip susidaro iliuzija, kad jei už mus daug kas atsako, tuomet mūsų asmeninė atsakomybė visai nunyksta. Tokia logika yra palanki asmenims, kurie psichologiškai linkę savo atsakomybę perkelti kitiems. Mes turime patys stengtis, kad pelnytume žmonių pasitikėjimą.

Mamytė visada sako, kad aš esu geras ir jautrus žmogus, nuoširdžiai myliu Lietuvą, jos gamtą. Man, kaip dvidešimt pirmojo amžiaus gimnazistei, yra svarbi mūsų tautos istorija. Aš domiuosi, kas vyksta mano gimtajame krašte. Džiaugiuosi, kad lankau Vievio gimnaziją. Aš mokausi, dalyvauju įvairiuose renginiuose, sportuoju.

Mokinių ir mokytojų pastangos, atkaklus darbas kasmet suteikia progą džiaugtis gimnazistų pasiekimais moksle, olimpiadose, konkursuose, varžybose.

Iš tikrųjų visų kūno kultūros mokytojų dėka kiekvienais metais Vievio gimnazijos komanda laimi estafečių bėgimo, olimpinio festivalio lengvosios atletikos atskirų rungčių varžybas Elektrėnų savivaldybėje ir dalyvauja Respublikos varžybose. Futbolo komanda taip pat puikiai pasirodo Respublikos mokinių olimpinio festivalio futbolo varžybose Savivaldybėje ir zoninėse varžybose. Džiugu, kad mergaičių ir berniukų komandos Respublikos mokinių olimpinio festivalio kvadrato varžybose Savivaldybėje užima prizines vietas. Neatsilieka ir smiginio komanda, kuri Respublikos mokinių olimpinio festivalio varžybose kovoja už gimnaziją.

Sportas ne tik padeda būti sveikiems, stipriems, gražiems, gudriems, bet dar ir vienija moksleivius bei mokytojus. Kasmet įvairias varžybas organizuoja kūno kultūros mokytojai. Pagrindinis tikslas - sudaryti sąlygas moksleiviams lenktyniauti ir varžytis, siekti sportinių rezultatų ir skatinti juos garbingai atstovauti gimnaziją miesto ir respublikos varžybose.

Jaunesniųjų klasių gimnazistai vienu balsu tvirtina, kad žaisti kvadratą jiems – ypatingas užsiėmimas bei malonumas. Iš tiesų moksleiviai noriai žaidžia kvadratą. Šis žaidimas su kamuoliu ugdo ne tik fizines vaiko savybes, bet ir mąstymą, kolektyviškumo jausmą, kūrybingumą.

Pergalės visuomet džiugina. Sportininkai buvo ir visada bus savo gimnazijos, miesto ir Lietuvos vardo garsintojai, nuolat primenantys mums, kad atkakliai siekiantys tikslo visada jį pasieks. Prizinės vietos ir sportiniai rezultatai pasiekiami tik stiprios valios, sportuojančio jaunimo užsispyrimo bei mokytojų dėka.

Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos moksleiviai dalyvauja Olimpinio festivalio varžybose.

Atkaklumo, kantrybės linkiu visiems sportininkams. Jūsų pergalės tai tarsi dar vienas žingsnis į priekį. Aplinkui – dar balta žiema...Suspėkite pasigėrėti, kaip žiemą iš dangaus snaigės krenta ir vėl sugrįžkite į jaukią gimnazijos sporto salę, kur Jūsų lauks dar ne vienas laimėjimas... Moksleiviams ir juos treniruojantiems kūno kultūros mokytojams linkiu kovingos dvasios, sveikatos, sėkmės ir kuo daugiau pergalių.

Svarbiausia būti savimi ir stengtis eiti į priekį. Jeigu vieną dieną kas nors nepasisekė, tai reikia tikėti, kad kita diena padovanos tau stebuklą. Aš manau, kad tik nuoširdumas viską gali nugalėti. Mokytojai yra mūsų šviesos šaltinis ir turime jais pasitikėti. Tėvai, broliai, seserys yra pats brangiausias turtas ir turime už juos kovoti. Mes turime kovoti ir už save, už gimnaziją, už Lietuvą.

Artėja svarbi diena visai Lietuvai, tai Vasario 16 – oji. Būkime visi kartu, pasitikėkime vieni kitais.

Ir toliau ištvermingai ir kūrybiškai dirbkime, garsinkime Vievio gimnaziją, būkime šviesa, uždegančia savo energija kitus.

2016 m. DELFI ir Vilniaus Gabijos gimnazija skelbia Lietuvos mokyklų jaunųjų žurnalistų konkursą! Šis tekstas – 17 straipsnis konkursui.

Kviečiame jaunuosius mokyklų žurnalistus savo publicistinius tekstus, kurių apimtis siekia iki 400-500 žodžių, siųsti adresu gabijos.laikrastis@gmail.com. Konkursas vyks sausio 1-30 d. Jūsų atsiųsti tekstai bus publikuojami DELFI portalo rubrikoje DELFI Pilietis. Bus skiriamos dvi nominacijos – „Populiariausias jaunasis žurnalistas“ ir „Profesionaliausias jaunasis žurnalistas“. Prizus laimėtojams įsteigs portalas DELFI.