Esu 9, arba 1 gimnazijos klasės mokinys. Mano pažymių daugelis galėtų pavydėti, o ir mokytojai nevengia pagirti už gerus mokymosi rezultatus. Taigi, esu priešingybė tiems straipsnyje apibūdintiems „nepavyzdingiems mokiniams“. Tačiau išgirdęs žinią, kad mokyklos suole gali tekti praleisti dar dviem savaitėm ilgiau, džiaugsmu netryškau.

Kodėl nesidžiaugiu, turbūt paklaustų straipsnio autorė. Galiu drąsiai atsakyti: manau, kad ištisus 9 mėnesius trindamas galvą vadovėliais ir kimšdamas į ją įvairias žinias, jaučiuosi nusipelnęs poilsio.

Ir tik nereikia kalbėti, kad tiems, kurie nesistengia mokytis, sprendimas ilginti mokslo metus yra katastrofa. Laiko pramogoms jie susiranda bet kada ir jokie ilginimai sėdėti suoluose jų neprivers.

Aš, kaip ir straipsnio autorė, taip pat esu užimtas žmogus. Tik mano veikla orientuota kiek kitur, nei mokykla. Taigi, man mažiau laiko liks ne pramogoms, o mėgstamam darbui, kuriuo aš galėčiau užsiimti vasarą.

Be to, manau, kad esu nusipelnęs ilgesnių atostogų dar ir todėl, kad mano galva nėra serveris, galintis talpinti daugybę informacijos, priešingai nei mus įsivaizduoja ŠMM. Per visus 9 mėnesius mums, mokiniams, prikemšama daugybė duomenų, teorijų, formulių, taisyklių, sąvokų ir tai mes turime atsiminti? Ką mes galime įsisavinti, kai galva pergrūdama tomis nesąmonėmis, o ir tų pačių net neprireiks? Juk pripažinkim, kad daugybė žmonių, dirbančių savo mėgstamą darbą, visiškai nesidomi cheminiais junginiais ar kokiomis teoremom. Aš tai bent įsisavinęs tai, kad ŠMM mūsų nekenčia ir vos tik pabaigęs mokyklą skuosiu pagaliau dirbti tą darbą, kurį mėgstu ir būsiu jame naudingas.

Taip pat ilgesnės atostogos visiems mokiniams reikalingos dar ir dėl to, kad mūsų mokymo sistemos nė iš tolo nepalygintum su užsienio šalių. Ne be reikalo čia vidurinį išsilavinimą baigęs abiturientas prilygsta kai kurių užsienio universitetų rengiamiems specialistams. Čia dar kyla klausimas – tai kas daugiau mokosi ir ar išties mes, lietuvaičių vaikai, jau tokie tinginiai, nenusipelnę nors šiek tiek ilgesnių atostogų?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – ar norėtumėte, kad vasaros atostogos būtų sutrumpintos? Ar sutinkate, kad tėvams iš tiesų sunkiau auginti vaikus, kai jie atostogauja tris mėnesiu? Mokiniai, kaip į mintį sutrumpinti Jūsų atostogas reaguojate Jūs? Galbūt trys mėnesiai iš tiesų per daug ir laikas jų metu pradedamas švaistyti veltui? Savo mintimis galite pasidalinti žemiau arba rašydami el.paštu pilieciai@delfi.lt: