Vieno giminės susiėjimo metu visai neseniai močiutė prisipažino, kad į pašto dėžutę kažkas įmetė super norvegiškų žuvų taukų piliulių. Ir visiškai nemokamai! Tuo metu kažkas iš mūsų jau susiėmė už galvos, nes suprato, kad močiutę „prigavo“. Kaip ten kas ir iš kur, papasakosiu truputį vėliau.

Žodžiu, pasiėmiau tą patį vakarą „stebuklingą“ pakuotę, kurioje - krūvos popierių apie jų „naudą“ ir tos 60 nelemtų piliulių, kurios paprasčiausiai subertos, dalis jų sulipusios į vieną krūvą. Pakuotė jau buvo praplėšta (pašto dėžutė nerakinama, tai nežinau, kas ten įkišo savo pirštukus).

Pirma mintis buvo, kad čia panaši istorija kaip kad buvo su knygom. Gauni nemokamai, paskui primoki ir prasideda knygų siuntinėjimas, o Jūs klimpstate į skolas už daiktus, kurių Jums šimtą metų nereikia, bet, pasirodo, ir atsisakyti yra ne taip jau paprasta. Atseit, galima paskambinus telefonu, deja, vis tiek neaišku, ar atsisakei, ar istorija kartosis.

Viena įmonė (pavadinimo rašyti čia negalėsiu, bet tikrai pasakysiu tiems, ką domina) skambinėja žmonėms telefonu (panašu, kad į visus miestus) ir primygtinai siūlo savo maisto papildų programą. Pirmą pakuotę siunčia nemokamai (tik reikia apmokėti pašto išlaidas – 9,95 Lt), o paskui kas du mėnesius - vis daugiau ir vis brangiau.

Įdomiausia, kad jie bando iš Jūsų telefonu ištraukti tą auksinį „taip“ ir tai prilygsta sutarties pasirašymui. Taip taip, nereikia jokio parašiuko, nieko! Vienas neatsargus „taip“ ir Jūs jau dalyvaujat. Mūsų atveju, situacija prastesnė, nes močiutė yra tikrai garbaus amžiaus ir kartais nepamena, kas buvo užvakar.

Kai klausiam, ar pasakė jiems „taip“, ji „gula kryžium“, kad tikrai to nedarė. Norisi tikėti, bet žinom, kokia situacija. Kad patikrintume, paprašėm, kad ta įmonė atsiųstų mums pokalbio įrašą, kad nesiginčydami galėtume jiems apmokėti pašto išlaidas. Deja, jie to padaryti negali. Tai pasakykit, kaip čia yra (iš tikro būtų malonu, jei koks tikrai išmanantis žmogus galėtų paaiškinti šiuos niuansus)? Juk kai pasirašome sutartis, tai viena kopija keliauja vienai pusei, kita - kitai. Šiuo atveju sutartimi „apsirūpinusi“ tik viena pusė.

Nors gauti įrašą būdų yra. Pavyzdžiui, nuvažiuoti pas juos į biurą kitame mieste (čia norėčiau pasijuokt garsiai) arba kreiptis į vartotojų teises. Tada vartotojų teisės kreipiasi į juos, o jie jau privalo atsiųsti skambučio įrašą ir jis persiunčiamas Jums. Ar čia ne kažkokia „afiora“ jau iš karto kvepia? Tai jeigu buvo toks faktas, tai kodėl jie neatsiunčia man to įrašo patys? Aš paklausyčiau, apsimokėčiau tą 10 Lt ir viso gero.

Kažkaip Vilniuje tikriausiai dar situacija neįsisiūbavo, nes paklausus draugų „Facebook'e“, kol kas mažai kas apie tai girdėjo.

Yra dar vienas būdas, kaip jie Jums „įbruka“ savo super dovaną. Kai kurie žmonės gavo jų pasiūlymą paštu su voku, į kurį reikėjo įdėti kažkokį iškirptą lapelį ir išsiųsti į Kauną norint gauti tą nemokamą pakuotę. Tokiu atveju Jūs irgi pradedat „dalyvauti“. Tai sveikinu tuos, kurie lygiai taip pat užsikabinot!

Mane šioje situacijoje iš tikro labiausiai nervina tai, kad jie kabina tuos garbaus amžiaus žmogelius, kuriems jau virš 80 metų (kaip man telefonu sakė, kad ir 100 metų sulaukęs žmogus gali labai sąmoningai apsispręst... Na, „soriukas“...).

Jeigu tie papildai būtų tokie geri, tai tikriausiai pati juos pirkčiau savo močiutėms... Gaila, kad ne visada sugebam jas apsaugoti nuo tokios nemalonios situacijos... Beje, internete vienas Lietuvos gydytojas rašo, kad tokio tipo piliulėms yra keliami aukštesni įpakavimo reikalavimai ir tokiu būdu, kokiu jos yra supakuotos minėtoje pakuotėje, pasidaro ne naudingos, o kenksmingos.

Su geriausiais linkėjimais, linkiu neįklimpti!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!