Savo pasakojimą pradėsiu nuo to, jog šią vasarą dirbau laiškaneše vieno miestelio pašte, kuris priklauso AB „Lietuvos paštas“. Įsidarbinau iškart po šioje bendrovėje įvykdytos reformos, kuomet, mano žiniomis, darbuotojams buvo sumažinti etatai ir padidintas darbo krūvis. Po atliktos pertvarkos laiškininkai turėjo tapti „mobiliais“, t.y. savo transportu vežioti įvairias korespondencijas, siuntas, pensijas, pardavinėti prekes ir teikti įvairiausias pašto paslaugas (rinkti mokesčius ir pan.). Taigi, man per dieną reikėjo dirbti 5 valandas (0,6 etato), o kartais ir daugiau.

Per tą laiką turėdavau apvažinėti tris pašto teritorijoje esančius kaimus ir teikti jau ankščiau mano minėtas paslaugas. Deja, dėl didelio darbo krūvio ne visada klientams pavykdavo suteikti paslaugas laiku – spauda dažnai kai kuriuos pasiekdavo tik vakare, todėl už tai iš jų tekdavo išklausyti nemažai priekaištų. Verta paminėti, kad už išvažinėtą kurą per mėnesį gaudavau kelis šimtus litų, tačiau tai palyginus tik centai su tai, už kiek iš tikrųjų pravažinėdavau. O keliai, kuriais tekdavo keliauti pas klientus labiau primindavo ralio trasą – visur žvyras, purvas bei duobės, kuriomis važinėjant greitai gali likti be automobilio.

Taigi, dalindamasi savo patirtimi norėjau tik supažindinti žmones, kokiomis sąlygomis miesteliuose bei kaimuose dirba laiškininkai už tai tegaudami vos kelis šimtus litų per mėnesį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI paprašė komentaro AB „Lietuvos pašto“ atstovės žiniasklaidai Aurelijos Jonušaitės apie tai, ar yra tekę gauti nusiskundimų, kad paštininkai nesuspėja atlikti savo darbo bei to, kokiu būdu jiems apmokama už darbo reikalais sunaudotą kurą.

„Lietuvos paštas motorizuotiems laiškininkams sudaro maršrutus, pagal kurį laiškininkas važiuoja. Motorizuotiems laiškininkams yra apmokama pagal nuvažiuotus kilometrus. Dėl motorizuotų laiškininkų darbo valandų skundų nesame gavę. Atvirkščiai, važinėdami automobiliais laiškininkai daug greičiau aptarnauja klientus nei eidami pėsčiomis“, - nurodė ji.