Pailginsite metus – na, gerai, bet turėtumėte prisiminti, kad ne visose mokyklose situacija vienoda. Pavyzdžiui, aš mokausi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, ir galiu pasigirti – kone visi mano vidurkiai yra 10. Ir taip nuo pirmos klasės. Kodėl matematika TIK 9.5? Leiskite paaiškinti – mūsų mokykla ne eilinė, mes mokomės MENŲ. Baigę mokyklą galime stoti į muzikos akademiją ir t.t.

Esmė – PAPILDOMOS PAMOKOS:
+Specialybė (Smuikas/ Fortepijonas/ Pučiamieji/ Mušamieji/ Dailė/ Baletas)
+muzikantams – Muzikos istorija (teorija)
+solfedis
+privalomas bendras mokymasis groti fortepijonu
+dailininkams – Etno kultūra
+dailės istorija
+dailė.

Kodėl tai rašau? Nes mes iš viso to laikome egzaminus. Įtampa scenoje, daug ruošimosi ir pan. O JŪS mums dar 2 mėnesius norite pridėti?! Pagalvokite – siūlau, kad mokiniams, kurių vidurkis mažesnis nei 8 galiotų jūsų sprendimas, o kitiems mokslo metai liktų normalūs. Arba darykite išimtis mano mokyklai.

Suprantu, aš tik vienas įžūlus penktokas, bet taip pat turiu teises į savo nuomonę ir REIKALAUJU pateikti atsakymą. Dėl metų ilginimo net balsavimo nebuvo! Nenorite nieko daryti ir nekreipiate dėmesio į mus, nukentėjusiuosius? Tada bus imtasi priemonių. Bus streikai. Įdėją palaiko ir mokytojai. Neisime ir baigta. Niekas nesiruošia šokti pagal jūsų dūdelę mokytojams naujų programų NĖRA, mums, mokiniams, viskas taikoma lyg mes būtume GYVULIAI ir neturėtume normalaus gyvenimo... Pasėkmių neišvengsite, pažadu. Kitais metais... Linkiu malonios dienos. Laukiu atsakymo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar pritariate penktoko nuomonei, kad mokslo metų ilginimas turėtų galioti tik prasčiau besimokantiems mokiniams? Laukiame jūsų nuomonių el. paštu pilieciai@delfi.lt.