Esu turėjęs antrąją pusę, tik, deja, niekas nesusiklostė. Atmintyje įstrigo viena moteris, su kuria draugavome maždaug prieš dešimt metų. Ta mūsų draugystė neužsitęsė ilgai, bet kažkodėl net ir po dešimt metų ją nuolat prisimenu, negalėčiau sakyti, kad esu beviltiškai ją įsimylėjęs, bet susidomėjimas išliko.

Žinau, kad ji jau turi du vaikus ir vaikiną. Ir ji – tik praeities atvaizdas, įstrigęs atmintyje. Tiesiog atsiminimas, kuris karts nuo karto išlenda į pasąmonę. Manau, neverta galvoti apie praeitį, apie tai, ko netekai joje ar praradai, nes jei tai darysi, būsi tik šešėlis, slankiojantis gatvėmis. Tu negyvensi savo tikro gyvenimo, nekursi šviesesnės ateities, nekursi planų, kuriuos galėtum įgyvendinti. Būsi tik užstrigęs, sustojęs, nė trupučio nejudėsi iš vietos.

Taigi, nusprendžiau mesti visas mintis apie praeities netektis ir neatliktus darbus ir susikoncentruoti ties ateitimi, tiesiog suvokti save kaip asmenybę, potencialą, įvertinti savo jėgas, sugebėjimus, išsikelti sau tikslą, susikurti planą ir judėt pirmyn.

Iš pradžių buvau užsibrėžęs penkis tikslus, keturis iš jų pasiekiau per keturis mėnesius, taigi, teliko vienas. Tokiems kaip aš norėčiau patarti atsiriboti nuo žmonių, kurie jums nuolat primena praeities klaidas ir „ėda“ jus, pila druską ant žaizdos! Venkite tokių žmonių, nes jie gali nužudyti jūsų pasitikėjimą savo jėgomis. Nežinau, ar kam nors buvo domu, ar išvis kas skaitė, bet noriu pasakyti, kad tai veikia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tikriausiai kiekvienas žino tą jausmą, kai širdis tarsi subyra į šipulius – mylimas žmogus taria „sudie“. Vienas tai daro trenkdamas durimis, kitas – žodžius vyniodamas į vatą, o būna ir tokių, kurie atsitveria tylos siena neva taip visiems lengviau.

Vis dėlto, ne veltui sakoma, kad laikas gydo žaizdas, o kartais – ir atveda į protą. Atsisukus atgal pagalvoji, kad mylimasis ar mylimoji padarė savotišką paslaugą – juk dabar geriau.

Likus kiek mažiau nei mėnesiui iki meilės šventės – Valentino dienos – prašome Jūsų padėti tiems, kurie išgyvena širdies sopulį, ir pasidalinti savo patirtimi, kad išsiskyrimas ne visada sugniuždo, o meilės pabaiga drąsiai gali tapti naujų jausmų pradžia.

Konkurse dalyvauti galite iki vasario 14 d. el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išsiskyrimas“.

Konkurse galite dalyvauti trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išsiskyrimas“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo sausio 16 d. iki vasario 14 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. vasario 17 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – knyga „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“.

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.