O kas gi tikrieji vagys mūsų valstybėje?

Visos paslaugų sferos, kurios nemoka mokesčių, nemuša kvitų ir moka algas vokeliuose. Ne, medicinoje to nėra. Nori paslaugos greitai, nori individualaus dėmesio, tuomet eini į privačia kliniką ir susimoki nemažai. Bet visada gauni kvitą, algos mokamos darbuotojams skaidriai, apie 50 procentų algos atiduodant „Sodrai“ ir kitiems mokesčiams. Jei to nėra – siūlau pranešti Valstybinei mokesčių inspekcijai.

O ar pagalvoji, kai eini į kirpyklą, pas manikiūrininkę, naudojiesi fotografo paslaugomis ir t.t., kad dažnai negauni jokio kvito ir prašoma sumokėti grynais pinigais, o jie nukeliauja į mokesčių nemokėtojų kišenes. Jie, beje, visi gyvena geriau nei medikai, mokytojai ir pan. Jie yra Lietuvos apgavikai.

Todėl, jei nori gyventi geriau, dėl savęs ir savo vaikų ateities, pranešk apie visus tokius meistrus, specialistus ir kitus -istus ir tokias įstaigas VMI.

O jei pats taip sukčiaudamas dirbi ir paskui skųsiesi, kodėl pensija siekia tik 50 eurų, galvok iš anksto. Gausi tai, ko nusipelnei apvogdamas valstybę. Baisu pagalvoti, kokio masto yra šešėlinė ekonomika, nes aš asmeniškai su tuo susiduriu labai dažnai. Ir mokesčiai nemažės tol, kol mes visi sąmoningai nepradėsime jų mokėti.

Drąsos ir sėkmės visiems.

P.S. Žinote, kiek uždirba mano pažįstama maninkiūrininkė, dirbdama namuose ir nemokėdama jokių mokesčių? 3000 eurų. Taigi. Jūsų geresnės algos sąskaita.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.