Mūsų santykių pradžioje mano vyras nebuvo man ištikimas. Jis turėjo slaptų romanų ir flirtų, kuriuos įtariau, bet kai pradėdavau apie juos kalbėti, būdavau išvadinama beprote ir apkaltinama tuo, jog bandau sužlugdyti mūsų santykius. Kai po ketverių metų gimė mūsų pirmagimis, jis pajuto itin stiprią kaltę ir kurį laiką buvo man ištikimas. Tačiau kai dar po trijų metų gimė antrasis mūsų kūdikis, jis man pareiškė, kad yra poliamoriškas ir yra įsimylėjęs savo bendradarbę.

Būna atvejų, kai jis emociškai nutolsta, ir aš manau, kad tuomet jis geidžia ne tik manęs. Kai jam pranešiau, kad esu pasirengusi skirtis, jis pareiškė, kad padarys viską, kad manęs neprarastų. Mes vėl atnaujinome savo santykius, bet po dviejų savaičių jis paprašė manęs pagalvoti, ar nesutikčiau pasimylėti trise. Aš esu pasiekusi tokį tašką, kai tikrai norėčiau ramaus šeiminio gyvenimo – dėl to ir tekėjau už jo. Tačiau panašu, kad jis taip nesijaučia. Nesuprantu, kodėl – jeigu jis, kaip sako, mane myli, kodėl manęs vienos neužtenka?

Į klausimą svetainėje theguardian.com atsako JAV dirbanti psichoterapeutė Pamela Stephenson Connolly, kurios specializacija yra seksualinių sutrikimų gydymas.

Kai kurie žmonės nesugeba gyventi monogamiškai. Jie tiesiog taip sutverti. Tiesą sakant, laikytis monogamijos yra sudėtinga daugeliui žmonių. Suprantu, kad pasitikėjimas jums yra labai svarbus, tačiau nuo pat pradžių žinojote, kad savo vyrui retai buvote vienintelė moteris. Jus likote su juo ir susilaukėte vaikų, todėl akivaizdu, kad jus tikrai sieja gili meilė. Tačiau man kyla klausimas, kodėl pasiekėte tokį momentą, kai jo nemonogamiškas gyvenimo būdas tapo jums nepakenčiamas? Iš tikrųjų jis niekada nepasikeis. Jums reikia pasirinkti: išsiskirti ar likti su juo ir maksimaliai išnaudoti tai, kas jūsų santykiuose yra gero, nepaisant kančios. Jums vertėtų gerai pagalvoti, kas jus pririša prie šios nuolatinės nusivylimo ir ilgesio būsenos. Kai tai išsiaiškinsite, galėsite priimti sveikesnį sprendimą.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)