Paskaičiuokim: mama dirba kaip įprasta kas antrą dieną nuo ryto iki vakaro. Labai gerą dieną labai retai galima uždirbti 80 eurų(vien sau), įprastą dieną būna ir 20-40 eurų. O dirbama 15 d. per mėnesį arba pamainomis po pusdienį kiekvieną dieną. Priklauso nuo savininkų.

Nekalbėsiu apie patento, PSD ir „Sodros“ mokesčius. Plaukų dažymas, pavyzdžiui, kainuoja 40 eurų (ilgų ir tankių), tam naudojamos gal 3 pakuotės dažų, kurių reikia tankiems plaukams ir kainuoja gal 10-20 eurų, jei dažai kokybiški.

Lieka 20-30 eurų ir iš jų pusė – 90 proc. kirpyklų – pasiima savininkas! Visiems plaukų per dieną nedažysi. Kažkam reikia antakių dažymo (3-5 eurai), kažkam – kirpimo, kažkam – šukuosenos. Per dieną aptarnaujami 6-8 žmonės – čia labai geru atveju, kitaip nei kokybės, nei sveikatos nebus. Kad uždirbtum 80 eurų per dieną reikia atskaičiavus išlaidas uždirbti 160 eurų ir pasidalinti juos su savininkais. Žirkles pagaląsti – 15 eurų, o dar putos, lakai, želės, servetėlės.

Per tiek metų mama rado daug klientų. Ir jei uždirba daugiau nei 400 eurų „į rankas“ per mėnesį, būna labai laiminga. O būna mėnesių po švenčių, kai klientų praktiškai nėra – jaučiamas sezoniškumas! Taip kad nekalbėkim apie salonus, kur už tą patį dažymą paims 150 eurų...Net ir tokiu atveju 3000 eurų „į rankas“ sunku priskaičiuoti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kreipiamės į kirpyklose, grožio salonuose dirbančius specialistus ar šiuos profesionalus pažįstančius žmones – sugriaukite ar patvirtinkite paplitusią nuomonę, kad jūsų darbas itin gerai apmokamas? Ar iš tiesų verta rinktis šią specialybę ir tikėtis didelio atlygio? Kokios neigiamos tokio darbo pusės? Papasakokite, kaip iš tiesų atrodo jūsų darbas! Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Specialistas“.