Esu pasaulio matęs žmogus. Kalėdos, Velykos, Ramadanas – iškilmingos datos, bet didžiausia šventė į kiekvieną šalį ateina skirtingu metu. Amerikai tai – liepos 4-oji, Airijai – gruodžio 6-oji, Andorai – gegužės 14-oji, Afganistanui – rugpjūčio 19-oji... Lietuvai – Vasario 16-oji ir Kovo 11-oji.

Tai – kiekvieno piliečio šventė. Net jei mus skiria tautybė ar odos spalva, ar religija, ar išsilavinimas, visi esame Lietuvos piliečiai. Ir, manau, nuoširdus noras paminėti, ne, ATŠVĘSTI tokią šventę yra pačios šventės pagrindas.

Džiugu gauti pasveikinimų į feisbuką nuo užjūrio draugų, smagu pačiai pasveikinti Lietuvos pilietybę turinčius užsieniečius. Būtent pasidalinti pozityvumu prisijungiau prie socialinio tinklo. Bet netikėtai iškilo žinutė, kurios nenorėjau gauti... Bent šiandien.

Esu keliose feisbuko grupėse, ir štai, vienoje jų išmetė pranešimą – kažkokios moters pirkinių krepšį. Iš Lenkijos...

Tai – mūsų tautos gėda. Prieš lenkus? Ne... Prieš save pačius. Klausiate, ar nusikaltimas per laisvą dieną nuvažiuoti apsipirkti? Ne, ne nusikaltimas net šią dieną emigruoti. Tačiau jeigu tai tik noras pigiau apsipirkti, argi skelbiame tai visam pasauliui, argi rašome į feisbuką, dedame nuotraukas, dalinamės savo istorija su interneto portalais? Ne, už to slypi šis tas daugiau. Tai tarsi spjūvis savo valstybei į veidą: pažiūrėkit, koks aš išsišokėlis maištininkas, tyčia nešvenčiu ir visiems rodau, kad turiu ką geresnio veikti!

Kiek ten išleidžiate, gerbiamieji? 100-300 eurų? Nepagalvojate, kad jei tą pačią sumą išleistumėte Lietuvoje, ne tik gautumėte to savo maisto, bet investuotumėte į Tėvynės ateitį? Ar „valdžia“ turi tuo pasirūpinti? O mes tik sėdėsim ir nieko nedarysim? Su tokiu požiūriu nebūtų ir tos Vasario 16-osios!!!

Tad linkiu atsibusti, Lietuvi! Kurk savo ateitį čia ir dabar!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo nuomone? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“.