Sunku patikėti, bet mūsų mokykloje pamokos ne tik vyksta, bet ir kūno kultūros treniruotės taip pat. Negana to, lauke, kur žymiai karščiau, nei salėje.

Bet čia – tik pradžia.

Mano dukra – sportiška mergaitė, nevengia sportuoti su visais, lanko papildomai šokius. Turiu jai parašiusi atleidimą nuo kūno kultūros, jei nenorėtų, bet ji visada dalyvauja.

Ir štai vieną dieną, prie +30, mokytoja dukrai pareiškė, esą ji netinkamai apsirengusi pamokai. Suprasčiau, jei būtų su ilgomis kelnėmis ar megztiniu, bet ji buvo su sportui skirtais, trumpais drabužėliais. Taip, jie apnuogina kojas (šortukai), pilvą ir rankas (sportinė liemenėlė). Visos sportininkės tokius nešioja.

Bet senai homosovietikei kelia pavydą.

Lauke +30, o vaikas sportuodamas turi prakaituoti su kombinezonu? Na jau, atsiprašau.

Mokytoja aiškina, atseit dauguma klasės berniukų nesportuoja, sėdi ant suoliuko ir stebi, mėto replikas sportuojantiems. Na ir kas? Ką, jie prie jūros nebuvę, moterų su maudymukais nematę?

Nesuprantamas man toks požiūris. Pasakiau dukrai, kad nesportuotų, jei taip. Parašysiu atleidimą. Bet ji nori, nori gyventi sveiką gyvenimo būdą, nori mest iššūkį tai senai tarkai. Jos valia.

Tai va, man regis, ne tik mokiniai ten nuo skardinio stogo perkaista...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.