Pradžia. I. Zasimauskaitės ir V. Bareikio atliekamas klasikinis šlageris, sakyčiau, nuteikė gerai vakaro šou nuotaikai. Bet tikriausiai čia džiaugsmas ir baigėsi.

XXI a. visi turime vienodas galimybes pamatyti ir pasisemti idėjų, tech. sprendimų, situacijų suvaldymo, bendravimo su publika subtilybes. Pamačius pas Justiną rankose popieriaus lapą, su, matyt, surašyta vakaro programa, atrodė mažų mažiausiai nerimta. Pasikartosiu – mes jau XXI a., ir daugumoje tokio lygio šou naudojami sufleriai, arba režisieriai sugeba perduoti informaciją į vedėjų ausines.

Bet čia tikriausiai labiau nesigilinant buvo pasirinktas pats paprasčiausias, tačiau vizualiai jau nekaip atrodantis sprendimas. Prie užkliuvusių techninių sprendimų dar grįšiu.

Vedėjai atrodė, kad nesusibendravę. Jei pirmoje dalyje bandė dominuoti Justinas, tai antrojoje renginio pusėje pritrūko iškalbos, o tada atsiskleidė Vidas. Galbūt Justinui sunku bendrauti, kai yra įspraustas į tam tikrus kanonus. Manau, jei būtų duota didesnė laisvė ir jam priimtinas bendravimo stilius, nebūtų atrodęs toks pasimetęs.

Montvydo parodija. Gerb. Justinai, jau geriau būtumėt likęs prie ED parodijavimo, kurio, mano nuomone, niekas kitas Lietuvoje taip gerai neparodijuoja, nes dabar išėjo ED balsas, Donato Montvydo šukuosena ir keletas jo kūno kalbos fragmentų. Nuobodoka.

Labai geras vedėjų prakalbų metu vyravusio nuobodulio faktorius – žiūrovai. Matėsi, kaip ne vienas ir ne du tiesiog neišlįsdavo iš savo išmaniųjų technologijų. Nedrįstu to vadinti nepagarbos vedantiesiems ženklu, bet buvo, kaip buvo.

Taip pat neatskiriamas M.A.M.A. šou elementas – „gyvi“ atlikėjų ir grupių pasirodymai. Čia jau negalima nieko prikišti, nes muzika arba patinka, arba ne – tai labia subjektyvu. Todėl labai nesiplėsiu. Tačiau užkliuvo šokėjų grupelės. Kiek spėta įžiūrėti, tai panašu, kad keliems skirtingiems atlikėjams buvo ta pati šokėjų komanda. Su choreografija atrodo kaip ir viskas gerai, bet vėlgi matėsi nemažai šokėjų broko, daug asinchroninių judesių, kai kuriems ne visi šokių judesiai buvo įkandami, ar vis dar neišmokti. Išlindo toks atseit nevalingas nenoras pilnai susilenkti ar atsilošti ir pan. Susidaro įspūdis, kad šokėjai neturėjo užtektinai laiko pasiruošti, bet dėl to labai ir nesikankino.

Dar iki šiol turimas atviras klausimas M.A.M.A. Blogiukų nominacija – nei paaiškinimo kokiems atlikėjams ji skirta, nei kažkas už ją buvo apdovanotas arba to jau nerodė per žydruosius TV ekranus ir asmenys nebuvę arenoje jau nesužinos, kas tas Lietuvos 2018-ųjų metų blogiukas.

Žodžiu kaip toje lietuvių perdainuotoje dainoje „nėra to blogo kas neišeitų į gerą“, leisiu sau perfrazuoti „nėra to blogio kas „neišlįstų“ per M.A.M.A.“

Ačiū už dėmesį, geresnių jums renginių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.