Iš penktadienio į šeštadienį, šiek tiek po pirmos valandos, atvykome į klubą. Viena iš merginų nuėjo į moterų tualetą, tačiau kurį laiką negrįžo. Susirūpinusios bandėme susisiekti su ja. Po kelių akimirkų mergina šoko būsenos išėjo iš tualeto ir papasakojo, kad buvo tam tikra prasme užpulta. Kadangi merginai buvo sužeista koja, šalia tualeto yra ir rūkomasis, kuriame galima prisėsti. Nuėjus prie baro paprašiau stalo vandens, tačiau barmenas man pasakė:

– Neturime arba du eurai.

Normalu.

Nuėjusi pas draugę pabandžiau išsiaiškinti situaciją, ji pasakojo, kad vienas vaikinas su koja išspyrė tualeto duris ir su durimis jai sutrenkė kelį. Kurį laiką iš skausmo ji tiesiog negalėjo atsistoti. Kelis buvo paraudonavęs, bet nežinojome ar smarkiai jis sutrenktas. Todėl norėjau tai iškomunikuoti klubo atstovybei, informuoti apie incidentą bei, jei būtų smarkus sužeidimas, kad klubas galėtų patvirtinti, jog tai įvyko būtent čia. Šią istoriją papasakojau tą vakarą dirbusiai administratorei. Ji paklausė ko išvis noriu ir tarė, kad nieko negali padėti, reikia kreiptis į apsauginį. Papasakojau istoriją apsaugos darbuotojui, jis numojo ranka tiesiog į dešinę pusę su žodžiais:

– Nieko negaliu padėti, kreipkis į jį.

Perklausiau į ką tiksliai? Tačiau apsauginis tiesiog dar kartą numojo ranka. Grįžau pas administratorę su bandymu išsiaiškinti. Tiek jos, tiek apsauginio prašiau kokių nors kontaktų, vardų/pavardžių, įrodymų, kad įvykis buvo užfiksuotas, tačiau nei vienas man nieko nepasakė ir tiesiog išsiskirstė.

Grįžus pas draugę, ji šiek tiek atsigavo ir tiesiog palikome klubą. Didžiausia problema yra naktinių klubų abejingumas ir atsakomybės jausmo neturėjimas. Personalas negalėjo įvardinti atsakingų asmenų.

Nepanoro susipažinti su nukentėjusiu asmeniu, nepaprašė parodyti kurioje tualeto kabinoje tai būtent įvyko ir tiesiog nepasiūlė vandens, neatsiprašė ir jokių veiksmų nepademonstravo.

Laimei, smarkių sužeidimų nebuvo, bet problema yra akivaizdi, kad tiesiog gali būti užpultas ir naktinis klubas kratysis atsakomybės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!