Dar važiuodama į viešbutį atkreipiau dėmesį į šiukšlių krūvas: kai kur šiukšlės buvo tvarkingai sudėtos, kai kur – išmėtytos gulėjo gatvėse ir dvokė. Toks buvo antras įspūdis. Paskui paaiškėjo, kad streikavo šiukšlių vežėjai, taip jie norėjo atkreipti valdžios dėmesį į sąvartynų problemą. Nežinau kuo baigėsi streikas, grįžau namo, o šiukšlių krūvos ir toliau augo.

Mūsų pasirinktas viešbutis buvo 3 žvaigždučių, nieko stebuklingo nesitikėjau ir vertinau nepriekabiai – jis buvo tvarkingas, o jame dirbo jaunas, nepatyręs, bet draugiškas personalas. Greitai apgyvendino 12 val., nors galėjo neįleisti į kambarį iki 14 val. Kambaryje – didelė lova, šaldytuvas, kondicionierius, balkonas-terasa su vaizdu į tvorą. Tik vonios kambarys nemaloniai nustebino. Dušas – tai 0,7x0,7 m. neatskirtas grindų plotas su užuolaida, kuri nuolat „stengėsi“ kuo greičiau prilipti prie kūno.

Užtat viešbučio teritorijoje auga daug medžių/krūmų: jazminai, apelsinų medis, liepos, spygliuočiai – tai fantastiškas kvapų karnavalas.

Baseinas – taip pat geras (nuo 1 m iki 3 m. gylio).

Galima visai neblogai praleisti laiką – taip aš pagalvojau atvykusi.

Po 2 poilsio dienų eidama prie baseino pajutau, kaip dešinė koja pakrypo į dešinę, kažkas trakštelėjo ir aš nugriuvau. Pasėdėjau ant betono ir supratau, kad reikia gydytojo. Šiaip ne taip atsikėliau ir nušlubavau į registratūrą, paaiškinau, kad nugriuvau ir paprašiau iškviesti gydytoją. Darbuotoja „Google“ paieškojo, kur kreiptis, ir rado ligoninės adresą. Pasiūlė iškviesti taksi. Ką daryti – sutikau.

Atvažiavusi į ligoninę priimamajame paaiškinau, kad esu užsienietė ir man reikia pagalbos. Turėjau Ligonių kasos kortelę, kuri žada nemokamą pagalbą Europos Sąjungoje, taip pat kredito kortelę su draudimu. Priimamajame atšvietė Ligonių kasos kortelę ir nukreipė pas gydytoją. Gydytojas pasakė, kad čia reikia ortopedo ir kol kas nukreipė daryti rentgeno nuotrauką.

Prieš manę stovėjo graikė su savo dukra ir jos irgi ėjo rentgeno. Šlubuodama ėjau palei geltona linija, ieškodama kabineto su rentgeno aparatu, nuėjau ne ten (kabinetas buvo šiek tiek šone nuo geltonos linija). Graikė matė, kad einu ne ten, bandė atkreipti mano dėmesį, bet aš jos nesupratau, o ji numojo ranka („ai, ką čia dabar su tavim kalbėti“) ir nuvedė savo dukrą. Paskui valytoja parodė, kur man reikia eiti. Padariusi rentgeno nuotrauką, grįžau pas daktarą-ortopedą. Palaukiau ir maždaug po valandos pakvietė ir mane. Gydytojas pažiūrėjo į nuotrauką, paklausė, ar anksčiau buvo trauma. Taip, trauma buvo. Tada paguldė ant pilvo, apibintavo koją 2 sluoksniais, bintus pritvirtino pleistru, davė nurodymus 4 dienas kas 4 valandas laikyti ledą ant kojos ir atsisveikino. Paprašiau dokumento, kad buvau ligoninėje, atsakė, kad jis ne sekretorė ir dokumentų neduoda.

Vėliau atvažiavau su kelionių agentūros atstove ir išimties tvarka per 2 valandas buvo parengtas dokumentas graikų kalba – paprastai dokumentas išduodamas per 10 dienų.

4 dienas iki grįžimo gulėjau savo kambary, laikiau ledą ant kojos kaip buvo liepta. Nužiūrėjau visas sienas kambary (truputį kreivai užklijuoti tapetai, bet maloni žalia spalva šiek tiek ramindavo), iš pramogų – galima buvo girdėti gyvūnus už tvoros ir mankštintis visą parą bandant užmušti uodus, įjungus kondicionierių pačiai atsivėsinti ir uodus užšaldyti.

Penktadienį pagaliau grįžau namo, o pirmadienį atėjusi pas savo gydytoją sužinojau, kad koja sulaužyta, šiuo metu ant jos uždėjo gipsą.

Toks ir liko įspūdis apie graikus ir Korfu: dvokiančios gatvės, apkrautos šiukšlėmis, skirtingi žmonės – ir geri, ir blogi, ir apie 40 laipsnių karštis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Vienam jūsų, pasidalijusiam atostogų patirtimi, ir padėsiančiam kitiems suplanuoti savo atostogas, padovanosime prizą, kuris taip pat padės smagiai pailsėti – 30 eurų vertės 10*3 minučių kuponą „E Power Park“ elektra varomų priemonių pramogų parke pasivažinėti kartais.

Siųskite istorijas pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“. Jas siųsti galite ir spausdami pilką mygtuką čia iki liepos 23 d.!