Mieli tautos išrinktieji. Įsiklausykite, kaip kreipiuosi į Jus – tautos išrinktieji. Mano supratimu, tauta, suteikdama Jums mandatą, tikisi ne tik gero valstybės valdymo, bet ir pavyzdinio pilietinio elgesio. O pavyzdingi piliečiai gauna algą, susimoka mokesčius, o iš likusių pinigų, jei reikia, perka pieštukus, tušinukus, automobilius ir būstą.

Kodėl Jūs norite būti kitokie? Kodėl norite papildomų, galimai labai neskaidrių pinigų? Juk jei net 99 procentai juos leistumėte sąžiningai, o 1 ne, būtų baisi dėmė Jums visiems. Jūs negalite leisti sau tokios dėmės, Jūs – mūsų išrinktieji. O realybėje juk procentas, spėčiau, galėtų būti visiškai kitoks: ar nekeliauja degalų užpylimai, gėlės, suvenyrai, knygos ir daugelis kitų dalykų parlamentinės veiklos neprimenančioms reikmėms? Tik čekiuką svarbu paimti ir perduoti padėjėjai.

Šiandien aš Jumis nusivyliau. Vėl nebūta net diskusijos apie tai, kad tokio dalyko, kaip parlamentinei veiklai skirtos lėšos, net neturėtų būti. Neturėtų būti ir viešbučio. Pasakykite, kas dar aprūpinamas gyvenamąja vieta, kai nusprendžia išvykti dirbti į Vilnių? Kodėl norite išskirtinių sąlygų? Būkite garbingi ir atsisakykite šių privilegijų. Būkite kartu su tauta, kuri Jus išrinko.

P.S.: aš tikrai sutinku, kad atsisakius Seimo viešbučio ir „vokelių“, pavadinimu „Parlamentinės lėšos“, Seimo nario alga būtų padidinta 20-30 procentų. Vis dėlto jie – tautos išrinktieji, Seimo nario darbas reikalauja daug, todėl atlyginimas turi būti adekvatus. Skaidrus ir doras atlyginimas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!