Nei tą, kurios vaikas mirė, nors galėjo išgyventi su gydytojų pagalba. Niekas nenubaudė ir tos, kuri nėjo pas gydytoją iki nėštumo pabaigos, o paskui reiškė pretenzijas, kad neišgyveno kūdikis arba buvo komplikuotas gimdymas.

Medikai užsimena, kad buvo nelaimingų atvejų gimdant namuose. Tačiau šiuo atveju žurnalistai kaip užsisiuvę: jokių žinių į eterį neskleidžia. Pagrasina per informacijos priemones Dievo bausmėmis dėl abortų, nenatūralios kontracepcijos. Tačiau kas stato į pavojų savo ir savo vaiko gyvybę - privatus reikalas!? Privatus reikalas, kai už komplikacijų gydymą mokame visi? O kur čia vaiko teisė saugiai ateiti į šį pasaulį? Ją gali garantuoti šio judėjimo šalininkai? Galėtų, už visų mūsų pinigus.

Gyvenimas margas, žmonės įvairūs. Manau, kad gimdymu namuose labiausiai suinteresuoti asmenys, siekiantys susižerti pinigėlių iš tikinčių ypatingomis namų auromis. O jei nesėkmė gimdant namuose - atsakysime mokesčių mokėtojų pinigėliais. Pinigėlius nutrauksime iš tų, kam labai reikia medikų pagalbos ir kas pasitiki jais. Gal iš geraširdžių surinksime, jei pritrūks.

Tegu kuriasi nepriklausoma akušerių organizacja, kurios pagalba naudosis neturintys kur dėti pinigų naivuoliai. Tegu draudžia savo paslaugas ir lai dirba. Kodėl ligonių kasos turėtų remti regresą? Kodėl naivios moterys skatinamos nesaugiam gimdymui?

Sutinku, kad ligoninėse ne viskas puiku. Tačiau lenkiu galvą prieš gydytojus. Teko ilgai gulėti ligoninėse, slaugyti artimuosius. Nesutikau nė vieno piktybiško gydytojo. Taip, jie įvairūs. Įvairūs jų charakteriai, nuotaikos. Būna jie ir pavargę, ir išsiblaškę, būna talentingi ir tik darbštūs. Nemanau, kad kuris nors nori pakenkti. Ar niekam iš nepatenkintųjų nekilo klausimas: kodėl Dievas būtent mane atvedė pas tą, o ne pas kitą gydytoją? Kodėl gydytojo smegenis nukreipė mintį imtis tokios, o ne kitokios gydymo metodikos? 

Na, o tos stipriosios, kurioms nereikalingi gydytojai, lai gimdo šeimyninėse lovose, parugėse, pakrūmėse, klėtyse, tualetuose... Pasirinkimas platus. Žiaurios mintys? Gyvename nelabai turtingoje valstybėje. Jau ir taip neblogai mus medikai aptarnauja. Todėl nereikia „išsidirbinėti“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

--
Turite nuomonę šia tema? Siųskite savo rašinius el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt!