Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano patiekalo istorija“: papasakokite apie jūsų namuose mėgstamą receptą ir kaip jis atsirado šeimoje, ir laimėkite puikius prizus. Patiekalas gali būti ir šventinis, ir kasdieninis, ir gimęs visai netikėtai... Laiškų lauksime pilieciai@delfi.lt

Bobutė Bronė (1906 metų gimimo) sakė, kad gamino dar jos mamytė. Mano paskaičiavimu šiam patiekalui ~150 m. Nes bobutė sakydavo, kad ne mažiau, nei 100 m....
Tačiau recepte nėra, savaime aišku, jokių kiaušinių.

Receptas:

Iškepam prėskučius (miltai, truputį druskos, cukraus, aguonų, šilto vandens ir gyvų mielių); maltų aguonų su cukrumi.

Puode užverdam vandenį, į jį suberiam cukrų ir maltas aguonas, dar kartą užverdam, suberiam prėskučius ir kišam į orkaitę. Troškinam ~30 min, leidžiam pravėst.
Nešam į lauką atšaldyt. Tai nuostabiausias, laiko patikrintas desertas Kūčių stalui!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)