Populiariomis temomis atrinktos tos, kurios turėjo tūkstantį ir daugiau komentarų, nepopuliariomis – kelis ar keliolika komentarų. Net pačiam buvo įdomu pamatyti rezultatus, nors iki paskutinės minutės tikėjausi, kad jie bus kitokie.

Įspūdingiausių reitingų ir „ekspertų“ armijos susilaukė naujienos, kur bent pavadinime paminėta - Kubilius, pedofilijos istorija, Rusija, Landsbergis ar lenkų mažuma. Mažiausiai populiarios buvo naujienos apie seniūnijų ir savivaldybių darbą, kovą su smurtu, studentus ir jaunimą, parkus miestuose ir muziejus, Vyriausybės ir institucijų veiklos ataskaitas.

Peršasi išvada, kad skaitytojai - ekspertai aukština ir skiria savo brangų laiką komentuoti svarbiausius Lietuvos įvykius ar asmenis – Rusija ir Gazpromas, Kubilius ir Uspaskichas, krizė ir lenkų mažuma, SSRS ir Sausio 13-oji. Dėl Sausio 13-osios vyrauja didesnė tyrimo paklaida, nes su šia tema absoliučiai visais atvejais šmėžuoja ir Landsbergis, tad sunku įvertinti, kuris iš dviejų reiškinių - Sausio 13-oji ar profesorius „ekspertams“ yra svarbesnis.

Tyrimo metu taip pat pastebėtas patologinis skaitytojų logikos deficitas. Pavyzdžiui, mažiausiai dominančios temos apie seniūnijas ir savivaldybes – juk tai yra tie dariniai, kurie tiesiogiai, nuolat, čia ir dabar lemia kiekvieno tų skaitytojų gyvenimus. Tačiau kažkodėl ką pasakė Uspaskichas ar Tomaševskis - šimtais kartų svarbiau.

Kitas pavyzdys - skaitytojams mažiausiai įdomu, ką Vyriausybė/Seimas/ministerijos padarė, atliko ar nuveikė, o labiausiai įdomu – ko nepadarė, ko nenuveikė, kas nepavyko. O prieš švietimą, kultūrą, sveikatą bei kitus, rodos, esminius įvykius ir asmenis, nublanksta amžina kova tarp „dykaduonio jaunimo ir sukčių verslininkų, mokančių mokesčius“ ir „už visą, kas yra ant šio svieto kūrėjai ir teikėjai - pensininkai“. Lyg niekas neturėtų senelių ir močiučių ar vaikų ir anūkų...

Pabaigai ypatingai smalsiems pateikiu populiariausių ir ne naujienų palyginimo lentelę:

Mažiausiai populiaru tarp „ekspertų“:

Čekuolis, Laurinčiukas ir Milošas
Jaunimas ir studentai
Seniūnijos, savivaldybės
Kova su smurtu
Vyriausybės ir Seimo darbas
Muziejai, parkai, paveldo apsauga
Partijų nuveikti darbai

Labiausiai populiarų tarp „ekspertų“:

Kubilius, Uspaskichas ir Tomaševskis
Lenkų mažuma
Sovietų sąjunga, Rusija
Krizė
Vyriausybės ir Seimo nedarbas
„Gazprom“, „Maxima“
Partijų rietenos

Pabaigoje paprastai pateikiamos išvados, o rimtuose bulvariniuose veikaluose ir pamokymai, pagrūmojimai pirštu. Aš neteiksiu ir negrūmosiu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!