Bet vis tiek toliau pardavinėja kioskuose tabaką... Jūs geriau pasižiūrėkite į savo sąžinę, o ne į rūkalių, nes jūs patys nieko nedarėte, kad būtų mažiau rūkančiųjų! Vadinasi, viskas buvo gerai, ar ne taip? O dabar kodėl pradėjote daryti iš musės dramblį? Tie, kurie rūkė ir rūkys balkonuose, nes jūs gi nepagalvojote apie negalią turinčius žmones, kurie yra rūkantys. Kaip tada jam daryti? Ką jam su vežimėliu važiuoti iš 16 aukšto į kiemą? Kad jis tik galėtų parūkyti, nes jis ir rūkys kaip ir rūkė balkone.

Jei rūkymas toks jau baisus nusikaltimas, tai uždrauskite rūkalus gaminti ir pardavinėti! Bet nesinori valdžiai už tabaką gaunamų ir nuolat didinamų mokesčių atsisakyt, ar ne? Kaipgi, juk tokiais mokesčiais net prabangos prekės neapkraunamos: mokesčiai ir akcizai mažiausiai tris-keturis kartus už savikainą didesni. Nusipirkęs prekę pilietis turėtų turėti teisę tą prekę suvartot, ar ne?

O gal, ponai, norėtumėte, kad rūkantieji tabaką pirktų, bet nusipirkę tuoj pat išmestų? Klykiantieji prieš rūkančius, pirmiau atsisakykite išmokų ir lengvatų, kurių be tabako mokesčių negautumėte, paskui dar pagalvokite, kiek jūsų pačių mokesčiai padidėtų, jei tikrai visi rūkantys rūkyti mestų ir tabako mokesčių neliktų, o jau tada zirzkite – su sąlyga, kad sutinkate patys biudžeto nuostolius kompensuoti. Ir dar – jei jums nepatinka rūkantieji, tai uždrauskite tada šventes, Naujus metus Kalėdas, gimtadienius ir kitas šventes. Tada pažiūrėčiau, kaip jus reaguotumėte, nes kai rūkantys asmenys, vadinasi, blogai, o kodėl tada vis dar leidžiama rūkyti? Ir dar atkreipkite dėmesį į tai, kad neįgalieji neturės galimybių išeiti į kiemus rūkyti...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo nuomone, ką jūs manote apie rūkančius balkonuose? Ar pritariate draudimui, kad reiktų tai drausti daryti? Galbūt esate kaimynas, kuriam nepatinka rūkaliai balkonuose? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Rūkymas balkone“ arba pasinaudokite platforma apačioje.