Dėl šunų jau ir dabar galima „užsiundžius“ policiją gauti baudą, o štai mes gyvename situacijoje, kada turime kaimynę profesionalę muzikantę, pianistę, kuri savo butą naudoja kaip studiją ir groja jame nuo 8 val. ryto iki 19 val. vakaro ir jokie įstatymai mums to sutrukdyti nepadeda.

Su kaimyne kalbėta ir gražiuoju, ir bandyta paaiškinti, kaip smarkiai tai mums trukdo, tačiau atsakymas – „įstatymas tai leidžia, ne mūsų problemos, kad jums trukdome“. Kitaip tariant, tai yra sąmoningas, piktybiškas žmonių elgesys žinant, jog įstatymas jų nenubaus.

Mes dirbame iš namų (kas tampa vis populiariau, kadangi daugėja žmonių dirbančių sau), o pianino garsas gana garsiai girdisi VISAME bute, net nuėjus į tualetą ar virtuvę – visur. Turime įsijungti muziką per kompiuterius ar muzikinius centrus, nes daugiau nei 10 metų girdėti kūriniai ar pratimai varo iš proto.

Kaip galima kalbėti apie įstatymą ir baudas, kai nesąmoningas gyvūnas paloja 5-10 min ir grasinti baudomis, o tuo pačiu nebausti piktybiškai trukdančių kaimynų, grojančių akustiniu instrumentu po 10-11 val. per dieną?!

Jeigu turite galimybę kur nors iškelti šią problemą, būkite geri, manau, pagelbėsite ir daugiau žmonių, kurie gyvena panašiai kaip mes. Nors vasaros metu mes galime pasidžiaugti didesne ramybe, bet nujaučiame, kad rudeniop, kai ir patys daugiau laiko leisime namuose, vėl būsime įkalinti triukšme, kurio įstatymas niekaip nekontroliuoja.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.