Atsiras 100 tūkst. nepatenkintų pirkėjų, bet likusieji 1,5 mln. pirkėjų nubalsuos palankiai tokioms kainoms. Na, tegu renkasi, jei jiems taip to reikia.

Kiek pamenu savo vaikystę, joje kalafiorų nebuvo. Ir kibinai būdavo tik švenčių progomis, jei mama rasdavo laiko jiems pagaminti. Maistas buvo paprastas, bet sveikas, natūralus. Bulvių, morkų, kopūstų beveik niekada nepirkdavome parduotuvėje, nes visada parsiveždavome iš kaimo.

Kas nutiko, kad dabartinė karta nebegali taip gyventi? Iš tikrųjų galimybės liko tos pačios, bet pasikeitė poreikiai. Dabar norime daug laiko leisti linksmai, norime, kad kažkas kitas už mus padarytų tai, ką ankščiau mes patys darydavome, bet mokėti už tai nenorime… O argi galime įvertinti džiaugsmą, jei esame pamiršę, kaip atrodo vargas?

Visam tam yra labai paprastas sprendimas. Beveik VISOS daržovės auga Lietuvoje, tad paieškoję informacijos internete (...), galite rasti ekologinių ūkių savo apylinkėse. Arba galite tiesiog sėsti į automobilį ir pasivažinėti po kaimus ir susipažinti su kaimo žmonėmis. Kažkodėl tikiu, kad tikrai rasite nuostabių žmonių, kurie su meile užaugins daug tikrų daržovių ir vaisių, kurias tereikės atvykti pasiimti, ir sumokėti už jas. Kaina, mano manymu, tikrai bus mažesnė nei prekybos centruose. O kokia didžiulė parama kaimo žmonėms… Ir tikras bendravimas, savo apylinkių pažinimas. Vien tik pliusai.

Tad lieka tik džiaugtis, kad aukštos kainos žmones nukreipia į grįžimą prie bendravimo, prie savo krašto pažinimo, prie natūralaus maisto. Kažin, kiek naudos iš tų chemija nupurkštų daržovių? Tad, brangieji draugai, džiaukimės! Nėra to blogo, kuris neišeitų į gerą!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasakyti savo nuomonę apie kainas Lietuvoje? Prašome pasidalinti! Galbūt kurio nors produkto ar paslaugos kaina jus labai nustebino? Kviečiame jus savo nuotraukomis ir įspūdžiais dalytis el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaina“.