Visų pirma, tai gabus ir kovingas žmogus. Ne, aš jo nepažįstu asmeniškai. Tai matau iš jo poelgių ir atkaklaus siekio už teisybę. Lietuva - maža šalis, tad čia žmonės pasiskirstę į kelis luomus. Pirmajam priklauso įtakingi giminės, antrajam – „biedni“ giminės. Visi mes čia žinome, jog „biedną“ ir bažnyčioje muša. Tik vėliau šiame posakyje šis žodis buvo pakeistas į kvailą. Deja, Zenonas nėra toks kvailas, kaip Lietuvos teisėsaugos elitas mano.

Pirmoje vietoje išskirčiau šio žmogaus kovingumą už teisybę. Visi žinome, kad Lietuva nebe atsilikusių laukinių šalis. Na, bent jau oficialiai. Gyvename teisinėje valstybėje, kur teisybė turi laimėti. Nesvarbu, kas tos teisybės ieško, bet ji turi laimėti. Deja, deja... Tie kas priklauso neturtingųjų luomui/kastai, dažnai neranda teisybės ir pakabinę nosis nuleidžia rankas.

Zenonas - ne iš tų turtingųjų luomo, bet rankų nenuleido. Nors pralaimėjo visus tris teismus, manau, Strasbūre jo pergalė garantuota. Garantuota ji todėl, kad teisinėje valstybėje, negali būti priverstinio darbo.

Šis žmogus ir dar dauguma varguolių yra priversti dirbti už pašalpą, kuri teisinėje valstybėje yra nemokama. Jis skiriama žmogui, kuris tam tikru gyvenimo etapu turi finansinių problemų, o darbo dėl vienokių ar kitokių priežasčių neranda. Mano galva, reikalavimas atidirbti už socialinę pašalpą yra aukščiausias nusikaltimas, kokį tik galime įsivaizduoti teisinėje valstybėje.

Vienaip ar kitaip priversdami dirbti varguolius, valdininkai pažeidžia ne vieną įstatymo punktą:

ą) Žmogus paverčiamas vergu;

b) Yra žeminamas jo orumas;

c) Suvaržoma laisvė;

Šis punktas netgi leidžia traktuoti, jog žmogus, kuriam skiriama soc. pašalpa, vienaip ar kitaip buvo priverstas degraduoti, nes per tą laiką, kol galėjo ieškoti savo poreikius ir orumą atitinkančio darbo, jis buvo priverstas šluoti gatves, kad atidirbtų už pinigus, kurie visose teisinėse valstybėse yra teisėti ir negražinami. Taigi, žmogus prarado brangų laiką, per kurį galėjo ieškotis darbo.

d) Piniginės machinacijos.

Šis punktas yra painus, bet pasistengsiu paaiškinti. Jeigu žmogus gauna soc. pašalpą, už kurią turi atidirbti, tai jau ta soc. pašalpa kaip ir ne pašalpa, o atlyginimas. Iškyla klausimas, kas moka mokesčius už šį atlyginimą? Kas apdraudžia darbininką? Ar jam kaupiamas darbo stažas? Ir t.t.

Dabar turiu pabrėžti, kad sutinku, jog Lietuvoje mes turime sistemą, kuria yra piktnaudžiaujama. Pykstu be galo ir aš, kai būdamas doras pilietis moku mokesčius, o kažkas gauna pašalpą ir ją prageria. Bet vėl šioje vietoje Zenono nekaltinu nei per nago juodimą.

Sistema ir valdininkai yra kalti. Kodėl? Todėl, kad jie turi žiūrėti, kaip apsaugoti mokesčių mokėtojų pinigus nuo girtuokliaujančių pašalpinių teisėtai. Nors nesu teisės žinovas, galiu drąsiai pasakyti, kad bent valandą laiko pagalvojęs rasčiau bent 10 būdų, kaip girtuokliaujantiems pašalpiniams nemokėti pinigų teisiškai, o ne prievarta.

Tokiais priverstiniais įstatymais, kurie žeidžia kiekvieną, bent kiek suvokiantį, kas yra teisinė valstybė, tik pykdo ir siutina.

Beje, iškyla klausimas,- ar atsakys teisėjai ir valdininkai už šį savivaliavimą, jei Strasbūras įrodys, jog Zenonas teisus? Ar neturėtų po tokios pergalės jie būti pašalinti? Juk jeigu jis laimės, tai pasirodys, kad visi teisėjai ir valdininkai buvo neteisūs, nekompetetingi.

Kas pasitikės tokiais valdininkais ir tokia teisine valstybe, jei jie nebus pašalinti iš pareigų už savo nekompetenciją? Galų gale, kas ja dabar gali pasitikėti, kai matome, jog mūsų milijonai taškomi į dangų fejerverkais. Matome, kad į ligonines kišami milijonai, o jos arba taip pat baisios kaip buvo, arba metus laiko ten stovi nenaudojamos patalpos ir įranga, kuriose pripompuota milijonai litų.

Argi čia ne kriminalinė Lietuva? Argi čia nėra dviejų luomų/kastų? Žmonės masiškai bėga iš šios šalies, o likusieji dienomis turtėja. Kur matėte tokią valstybę, kur per tokį trumpą laiką tiek milijonierių pridygtų?

Turbūt niekur kitur, tik šioje „švogerių“ šalyje tokie cirkai dedasi. Ir negana to, padaromas burbulas iš kelių varguolių, kurie prašo po 350 Lt/mėn. Kodėl niekas nedaro burbulo, kai švaistomi milijonai? Pasikartosiu, aš nesu už tai, kad būtų švaistomas nors vienas litas mūsų visų pinigų, aš esu už teisybę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!