Lieka tik žmogaus vidinės būsenos pavidale? Kiek šeimų turi oriai išgyventi iš minimalių atlyginimų? Kiek jau ten orumo, kai mokėjęs mokesčius nuo gerų 3000 litų atlyginimo pensiją gauna apie 800 litų? Žmonių slaugai, sveikatos palaikymui skiriamos didžiulės lėšos.

Tai pinigai, kuriuos galime paversti reikalingesniais dalykais. Kokiais? Kaip mat sugalvos valstybės galvos. Dabar tai tuoj pat reikia ginklų... Ir euras kainuoja. Kiaulių maras - taip pat. Tikrai, daug kam trūksta pinigų. Bet kur jų netrūksta?

Manau, įteisinus eutanaziją, prasidėtų žinių skleidimas apie tai, kiek kainuoja žmogaus slauga. Įspūdingi skaičiai. Tai psichologiškai paruoštų žmones greičiau apsispręsti. Būti brangiai kainuojančiu išlaikytiniu sveiko proto žmogui nesinori būti. Taigi stumtelėtume ekonomiką į priekį.

Numarinę žmogų suskaičiuotume kiek sutaupėme. Ar mažai žmonių ištaria: jau nebeturiu jėgų kentėti. Ar čia turėtų prasidėti judėjimas į eutanaziją? Koks agentas prisistatytų teikti paslaugą? Koks žmogus ar komisija ryšis spręsti, kad jau reikia nukirpti gyvybės siūlą? Kas užtikrins, kad tam jau reikia, o tam dar ne? Kas nuspręs, kad nėra piktnaudžiavimo?

Įvairiose valstybės lygio iškilmėse dalyvauja kunigai, naudojami žodžiai „tepadeda man Dievas“. Tai darydami pripažįstate Jo buvimą. Gal pirma tai pašalinkime iš iškilmingų apeigų, o jau paskui imkimės spręsti Dievui priklausančius klausimus? O gal eutanazijos entuziastai tokiose šventėse nedalyvauja? Ko tas išmintingas galvas matome bažnyčioje, jei jos nepasitiki Dievu? Kad tikintieji labiau jais pasitikėtų ir atiduotų savo balsus rinkimuose? Kam vaidinti?

Koks kitas etapas seks po eutanazijos? Juk sergantys, seni, nedarbingi nenaudingi sveikiems ir turtingiems. Gydytojai, atrodo, be entuziazmo sutinka tokį įstatymo projektą. Jie aiškina, kad yra pakankamai galimybių nelaikyti prievarta žmogaus šiame pasaulyje. Tai padaryti galima be kančių. O politikoje kitaip. Kiekviena diena – pinigai... Tie, kurie priklauso pagal įstatymą. Jiems panaudoti pagal kitus įstatymus – plačios galimybės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!