Štai keli mano argumentai. Mirus prezidentui Algirdui Brazauskui Lietuvoje kelioms savaitėms į priekį buvo atšaukti visi renginiai. Lietuvoje, „Akropolyje“ jau kitą dieną (pp tragedijos Rygoje – DELFI) vyko smarkiai reklamuojamas „Jamam“ išpardavimas Kokių nors kitas atšauktų akcijų nei spauda, nei patys „Maximos“ atstovai irgi neminėjo. Nors ir buvo teigta, kad „Jamam“ šventę organizuoja „Akropolis“ ir jie visai nesusiję su prekybos centru, tačiau išpardavimai ir akcijos „Akropolio“ „Maximoje“ vyko be jokių trikdžių. Nejaugi Vilniaus „Akropolio“ ir „Maximos“ savininkai skirtingi ir ne tie patys žmonės? „Maxima“ liūdi ir gedi, o „Akropolis“ švenčia?

Kontraversiški Latvijos generalinio direktoriaus Gintaro Jasinsko žodžiai žiniasklaidoje... Aš tikrai manau, kad jis pasakė akcininkų nuomonę. Kad tai patvirtinčiau, siūlau prisiminti Igno Staškevičiaus žodžius, išsakytus ketvirtą dieną po tragedijos: „Bendrovei suduotas milžiniškas smūgis“.

Juk jei aš trenkčiau žmogui smūgį, aš būčiau užpuolikas, o jis - auka. Taigi, koks menamas priešas taip smūgiavo „Maximai“, t.y. aukai? Net po keturių dienų patys savininkai save tapatino su aukomis! Taigi negi tikėjotės, kad G. Jasinskas būtų prisiėmęs atsakomybę? Kilus didžiulei pasipiktinimo bangai, akcininkai „paaukojo“ samdomą darbuotoją, o patys išliko švarūs.

Trečias dalykas – išmokos žuvusiųjų giminėms (10 tūkst. latų už žuvusį žmogų ir 5 tūkst. latų už sužeistąjį). Pinigai tikriausiai buvo išmokėti pirmiau nei ieškiniai pasiekė teismą. Mano manymu – labai gudrus sprendimas. Gali būti taip, kad latviai nieko neįtardami šitus pinigus priėmė, nurodė sąskaitos numerius, gal ir pasirašė kažkokius dokumentus. Vadinasi - sutiko su „Maximos“ siūlomomis kompensacijomis. Nesu teisininkas, bet manau, kad po šio žingsnio prisiteisti pinigus už už artimajį, už visas moralines skriaudas būtų neįmanoma, nes juk jau sutikai su pasiūlymu, pinigai jau pervesti. Kokios dar gali būti pretenzijos? Ne veltui visi ieškiniai Latvijos teismo buvo atšaukti ir, manau, taip bus ateityje. „Maxima“ įvertino žmogaus gyvybę 50 tūkst. litų, tiek, kiek vidutinis vadybininkas uždirba per porą metų...

Ketvirtas dalykas – kaip ta „Maxima“ gyvena Lietuvoje, ar mes jums irgi esame tokie svarbūs pirkėjai ir klientai? Ar jūs esate socialiai atsakinga įmonė? Kaip dėl visų gandų, kad visa „Maximos“, VP grupės piramidė yra įregistruota Nyderlandų karalystėje ir visi pelno mokesčiai yra sumokami ne į Lietuvos, o į olandų biudžetą?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!