Susirūpino sveikata

Klaipėdietis sveika mityba susidomėjo įžengęs į savarankišką gyvenimą.„Pradėjęs gyventi savarankiškai, daugiausia maitinausi sumuštiniais, – prisiminė Paulius. – Po pusmečio ėmė augti mano svoris, kuris netrukus pasiekė 100 kilogramų ribą“.

Kaip ant mielių pradėjęs kilti svoris vaikiną privertė ne juokais susirūpinti savo sveikata.

Lūžis jo gyvenime įvyko prieš septynerius metus, kai Paulius pradėjo labiau rūpintis savimi ir į maisto racioną įtraukė daugiau daržovių, vaisių ir sulčių.

„Nusprendžiau keisti savo mitybą, sportuoti ir svoris ėmė kristi“, – pasakojo jis.

Tapo vegetaru

Pasirinkęs sveiką gyvenimo būdą, vaikinas ėmė domėtis sveiku maistu. Pirmasis jo paties daigintas augalas – spindulinės pupuolės. Pirmą kartą pajutęs jų skonį Paulius buvo labai laimingas. Būtent tada jis įsitikino, kad maistas gali būti ir skanus ir sveikas, todėl nors to niekada nesiekė, netrukus Paulius tapo vegetaru.

„Daugelis įsivaizduoja, kad žaliavalgiškas maistas būtinai turi būti žalios spalvos, nes tai tik žolės. Tačiau taip nėra. Jis yra skanus ir jo galima rasti daug“, – teigė jis.

Vaikinas tikino, kad nors ir neverta įsivaizduoti, kad visi vegeratai yra išskirtinai sveiki, yra daug pavyzdžių, kai sveikai maitintis pradėję žmonės netrukus ima džiaugtis sugrįžusia sveikata.

„Kartą manęs kažkas yra paklausęs, ar aš žinau, jog vegetarai irgi miršta, – netramdydamas juoko prisiminė vaikinas. – Taip, aš žinau tai, tačiau dėl sveikatos problemų turi visi. Be to, yra ir atvejų, kai žmonės, pakeitę mitybą, išgyja nuo ligų.

Vegetarai irgi turi savo emocijas, gali pykti, juoktis ir džiaugtis. Tačiau bet kuriuo atveju jie vis tiek yra sveikesni, turi daugiau energijos, jaučiasi geriau, nes maitinasi sveikiau“, – mano jis.

Įkūrė verslą

Sveikas gyvenimo būdas Pauliui atvėrė kelią ir į verslo pasaulį. Jis yra pirmosios Klaipėdoje sveiko maisto krautuvėlės „Grin Grin“ vienas iš įkūrėjų ir savininkų. Jaunas verslininkas tikino, kad įkurti verslą nebuvo taip sunku, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio.

Verslo pradžia, jo teigimu, buvo nors ir netikėta, bet sėkminga. „Kartą paskambino draugas ir pranešė, kad viename Klaipėdos prekybos centre yra laisva vieta. Jis pasiūlė įkurti žaliavalgių parduotuvę. Taip prieš du metus gimė „Grin Grin“, – prisiminė pašnekovas.

Jis tikisi, kad ši parduotuvė taps sveikuolių traukos centru. „Noriu, kad ši krautuvėlė būtų vieta, kurioje sveikuolišką gyvenimo būdą pasirinkę žmonės turėtų galimybę lengvai rasti žaliavalgiško maisto“, – aiškino verslininkas.

Jis pasakojo, kad sveiko maisto barą aplanko ir vasarą Klaipėdoje atostogaujantys poilsiautojai. „Kai kurie ateina vedami smalsumo, kiti tiesiog ieško žaliavalgiško maisto“, – sakė jis.

Paulius džiaugėsi, kad tarp parduotuvės darbuotojų ir klientų vyrauja draugiškas ryšys. „Jie labai šiltai sveikinasi, spaudžia vienas kitam rankas, o kai kurie klientai atsiveda ir savo vaikus, pratina juos maitintis sveikai“, – su šypsena veide kalbėjo „Grin Grin“ savininkas.

Sėkmės paslaptis – kiekviename mūsų?

Paulius prisideda prie įvairių sveiką maistą propaguojančių, atrasti gyvenimo sėkmę skatinančių projektų. Panašu, kad pozityvus mąstymas ir siekis sukurti kažką naujo atvėrė klaipėdiečiui kelią į sėkmę.

„Vienos laimės formulės nėra, bet jos pasiekti gali visi. Turime daug pavyzdžių, kai bankrutavę ar nieko neturintys žmonės praturtėja, našlaičių namuose užaugę vaikai sukuria gražias šeimas. Taigi, viskas įmanoma“, – pozityvumu tryško jis. Anot verslininko, tikroji sėkmės paslaptis slypi kiekviename mūsų.