Man 35-eri, mano vyrui - 41-eri, mūsų sūnui - 2-eji. Mes laimingi jau beveik penkerius metus. Taigi, vertybė nr. 1: mes šeima.

Mudu su vyru dirbame pagal penkiadienį grafiką, kartais tenka pasėdėti kiek ilgiau. Abu turime universitetinius aukštuosius išsilavinimus, taigi džiaugiamės, kad fizinio darbo dirbti netenka. Vyras - savo verslo plėtotojas, statybinių projektų vadovas. Aš - prekybinės įmonės administracijos darbuotoja. Abiejų pajamas sudėjus išeina apie 8 tūkst. Lt. Vertybė nr.2: turime gerai (užtektinai, pakankamai) apmokamus darbus.

Esame sveiki, nes turime laiko pabūti gryname ore, pramogauti prie upės, ežero, pasportuoti su vaiku savaitgaliais vandens parke, važiuoti į mišką, vasarą planuojame kelionę prie šiltos jūros (iki šiol nevažiavome, nes vaikas buvo per mažas), atsirenkame maistą, domimės ekologija ir aplinkosauga. Vertybė nr. 3: mes sveiki.

Ūgtelėjus vaikui ir vėl pradėjome lankytis teatruose, klasikinės muzikos koncertuose, pasitaikius progai būtinai einame į roko koncertus (šiuo matu planuojame gegužės mėn. - į Aerosmith, kur bilietų kainos nuo 300 Lt), kinai, pramogos su draugais...Vertybė nr. 4: tobulėjame dvasiškai.

Kadangi šeima auga, o ir planuose - dar vienas „lėliukas“, galvojame apie namo statybą. Ne kartotinėmis sienomis, o normalaus namo, kur įsivesime geoterminį šildymą, statysime saulės kolektorių, kasime vandens gręžinį ir t.t. Taigi, to vertybe nepavadinčiau, nes tai tik daiktai ir gyvenimo patogumas... Bet vis dėl to, smagu, nes planai – realūs. Kadangi darbe gavau naujų užduočių, matau, kad reikės papildomų teorinių žinių. Taigi, vertybė numeris 6: mokslas pasiekiamas.

Galėčiau dar ilgai vardinti, dėl ko esu laiminga čia, kur yra mano šeima ir artimieji. Sutinku, kai kurie politikų sprendimai erzina, bet kai ne pinigai mūsų laimę kala, tai tampa tik smulkiu nepatogumu. Pastebėjau vieną dalyką - vis dažniau sutinku žmonių, kurie aktyviai domisi teise, savo pareigomis ir teisėmis, domisi kultūriniu, politiniu gyvenimu. Tai reiškia, kad visuomenė šviesėja. Ir tokie menkučiai pasisakymai „galiu sau leisti bet ką“, verčia tik nusišypsoti. Žmogau, o kas yra tavo vertybės?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau: