Svarbiausia, kuo daugiau domiuosi mūsų šalies gyvenimu, tuo labiau nepasitikiu savo dar vaikystėje įgytomis žiniomis. Kaip pavyzdį galėčiau paminėti tokį įvykį: spalio 14 d. kartu su Seimo rinkimais vyko referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybų Lietuvoje.

Aš, kaip ir daugelis piliečių, entuziastingai dalyvavau jame, nes smagu buvo išsakyti savo nuomonę, kuri iki tol, bent jau mūsų atstovams Seime, neįdomi buvo. Kaip pamenate, apie du trečdalius žmonių pasakė NE naujos atominės elektrinės statybai ir, dalyvavus daugiau nei pusei balsavimo teisę turinčių piliečių, referendumas buvo paskelbtas įvykusiu.

Galutiniai referendumo rezultatai buvo paskelbti spalio 18 d. Čia kaip jau ir istorija. Referendumas įvyko, o rezultatai daugiau nei aiškūs, ir pagal Lietuvos Respublikos referendumo įstatymo 8 straipsnio 2 punktą, kuris sako, kad „Tuo atveju, kai konsultaciniame (patariamajame) referendume dalyvavo daugiau kaip pusė piliečių ir konkretaus sprendimo priėmimui pritarė ne mažiau kaip pusė jame dalyvavusių piliečių, sprendimas yra laikomas priimtu. Klausimas dėl šio referendumo sprendimo įgyvendinimo ne vėliau kaip per 1 mėnesį nuo jo paskelbimo turi būti svarstomas Seime, Seimo statuto nustatyta tvarka“.

Taigi aš, manydamas, kad mėnuo turėtų baigtis lapkričio 18 d., nuo tos dienos įnirtingai varčiau naujienų tinklapius, net nepatingėjau ir Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkių peržiūrėti. Kad ir kiek varčiau, nieko neradau - nei kokio svarstymo Seime, nei žiniasklaidoje.

Žinoma, aš pilnai suprantu, kad Seimas negali nežinoti savo sukurtų įstatymų ir juo labiau jų nevykdyti. Taip pat puikiai suprantu, kad mūsų žiniasklaidą šalies ateitį lemiančius klausimus nušviestų kiek galima išsamiau ir detaliau, nepraleisdama nei mažiausių valdžios paslydimų. Taigi, padariau išvadą, kad aš tiesiog nežinau, kiek trunka mėnuo. Gal Jūs kartais žinote?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!