Detalus planas:

1. Vienu metu iškirskite kuo daugiau miesto medžių, kad žmonėms jie neužstotų vaizdo ir netamsintų gatvių savo šešėliais – „įsisavinkite“ lėšas.

2. Išraukite ir išvežkite kelmus – „įsisavinkite“ lėšas.

3. Į jų vietą įkiškite jaunus labai nupiepusius sodinukus (kadangi tarp miestiečių mažai medžių specialistų-dendrologų, niekas nesupras, kad jie ryškiai nupiepę) – „įsisavinkite lėšas“.

4. Kai labai nupiepę sodinukai neprigis ir žus, kaltinkite nepalankius lietuviškus orus. Pasiūlykite sodinti naujus tariamai mažiau nupiepusius medukus į buvusių vietą – įsisavinkite lėšas.

5. Truputį palaukite. Kad laukti nebūtų nuobodu, galima skaičiuoti ir rūšiuoti turimas lėšas pagal spalvą ir dydį arba kartoti 4-tą punktą.

6. Kai miestiečiai ims dusti (o jie tikrai pradės, kai nebeliks mieste normalių medžių), užtikrinkite kaukių, dujokaukių, nešiojamų deguonies balionų tiekimą – „įsisavinkite“ lėšas.

7. Užtikrinkite platų deguonies balionų asortimentą: nuo pimpačkiukų kolekcijos iki gucci prabangių verslo klasės deguonies balionų – kiekvienam pagal skonį ir galimybes. Taip pat organizuokite sezonines deguonies balionų madų šou ir skatinkite žmonių norą įsigyti naują įrenginį – „įsisavinkite“ lėšas.

8. Užtikrinkite deguonies balionų tiekimą jorkšyrams, taksams, terjerams, katėms, papūgoms ir kitiems žmonių mylimiems gyvūnėliams – „įsisavinkite“ lėšas.

9. Išleiskite bestselerį pavadinimu „Kaip tapti sėkmingam ir daryti įtaką draugams, kai trūksta deguonies“ – „įsisavinkite“ lėšas.

10. Tikėtina, kad iki šio punkto bus įsisavinta labai daug lėšų, o higienos institutas praneš apie statistiškai reikšmingą „nabašnykų“ pagausėjimą tarp šalies gyventojų dėl padidėjusios oro taršos. Pageidautina juos palaidoti, tad nepraleiskite progos – gaminkite karstus iš nukirstų medžių. Galite gaminti individualius karstus iš netoliese numirusio žmogelio namų nukirstų medžių: taip sustiprinsite „nabašnyko“ ir karsto ryšį ilgai kelionei – įsisavinkite lėšas.

P. S. pagalvokite apie kremavimo pranašumą panaudojant „nabašnykų“ pelenus naujų medžių sodinukų auginimui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.