O ką jūs manot apie paprastą istoriją, kuri man nutiko? Rajone sulaukęs autobuso įlipau, iš paskos – kontrolė. Bilietų tikrinimas ir t.t., o čia pat moterytė su pensininko nuolaida įsigytu bilietėliu. Kontrolė pareikalauja pažymėjimo. Ponia jo neturi. O ir nėra pensininkė. Per skubėjimą ji sumaišė monetas ir vietoj 2 eurų padavė vairuotojui 1 eurą. Vairuotojas skubos tvarka (nes galvoje visa eilė laukiančių keleivių ir maršruto laikas) įmuša nuolaidą 50 proc. ir skuba į kelionę... Autobusas sulaikomas kone 20 minučių, autobusas vėluoja, o visas pyktis liejasi ant keleivės. Juk žmogiška, kad ji gal niekada nežiūri į grąžą skubėdama. O kas dar nesate susimaišę su euro monetomis? Man yra tekę ir dėl to buvau atsiprašęs pardavėjos.

Riksmas kaip turguje, vairuotojui irgi stresas, nes taip, ir jis šioje situacijoje per skubėjimą suklydo. Kontrolė išrašė baudą ar protokolą ir visi pikti vieni ant kitų pabaigė tą kriukį... Moteris pasirašė ant lapo, kad ji suklydo, sumokėjo antrą kartą (šįkart pilną kainą) ir dar buvo sugėdinta prieš visą autobusą. Man, kaip pašaliniam žmogui, atrodė tuoj nuo streso nuraus stogą, ką kalbėti apie šiuos du žmones, kuriuos ir infarktas galėjo ištikti...

Tuo pačiu prisimenu vieną žiemą, prieššventinį laikotarpį. Dirbau turėdamas nuolatinį bilietą, galiojantį darbo dienomis ir dėl nuovargio nė nepastebėjau, kaip po darbo, šeštadienį, neatsižymėjau popierinio bilieto, mat dienos susimaišė ir pagalvojau, jog dar tik penktadienis. Buvau netoli stoties, kai įlipo kontrolė, aš atsipalaidavęs daviau patikrinti kortelę ir besikeikdamas kontrolierius išėjo. O jau beužsidarant durims jis grįžtelėjo ir patikrinęs dar kartą pareiškė faktą, kad šiandien šeštadienis.

Supratau, kad turiu blogą atmintį ir kad apgailestavimai čia nepadės. Įsisodino į autobusiuką kartu su kitais „zuikiais“ ir laukiau baudos lapo, o per tą laiką teko stebėti agresyvius „zuikius“ besiriejančius su kontrolieriais... Mokėjau pilną baudą, nors iš visos širdies apgailestavau, tai atsitiko ne iš pikto...

Kerta tokie dalykai per pasitikėjimą, dažnai prasilenkiama su žmogiškumu.

Nekaltinu nei vienų... Vieni dirba pagal įstatymus - kiti žmogiškai klysta. Neskubėkite, tikrinkime pinigus prieš įlipant į autobusą, dažniau pasitikrinkime korteles ir ar turime su savimi pažymėjimus... Neskubėkite ir vairuotojai, nes į reiso rėmus įspraustiems irgi nelengva atlikti kokybišką keleivių pažymėjimų patikrą. Kantrybės vienareikšmiškai palinkėčiau visiems.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.