Abiturientams jau seniai praūžęs šimtadienis, laiko tarpas, kuris tarsi signalizuoja apie artėjančius egzaminus. Daugelio nuomone, šimtas dienų - ilgas laiko tarpsnis, per kurį dar gali daug kas pasikeisti. Visgi, egzaminų rezultatai priklausys nuo jų pačių noro, valios bei ryžto. Jau įsibėgėjus egzaminų sesijai, galima daryti tokią prielaidą.

Kuo egzaminų sesija susijusi su Europos krepšinio čempionatu? Tuo, kad tiek abiturientai, tiek krepšininkai turi parodyti, ko yra išmokę. Tik yra vienas esminis skirtumas. Dvyliktokai savo egzaminų rezultatus lemia patys, o krepšininkams neužtenka tik gerai žaisti, demonstruoti nepriekaištingą gynybą, kadangi jų sėkmę taip pat lemia teisėjai. Pastarųjų vertinimas kartais būna labai jau šališkas.

Tačiau, nebūkime pesimistais, kas itin būdinga lietuvių tautai, o tikėkime, kad lietuviams niekas netrukdys laimėti čempionato. Jiems nebaisi nei Ispanija su Pau Gasol, nei Turkija su lietuviams dažnai girdimu Hidayet Turkoglu, nei Didžioji Britanija, kurios didžiąją dalį krepšininkų sudaro amerikiečiai, ir likusių kitų.

Bet kaip teigia Marijonas Mikutavičius, arba pirmojo krepšinio himno tėvas, savo dainoje „Trys milijonai“

„Nesikankink dėl medalio, bet verta kovot ligi galo dėl savo garbės, pabandom iš naujo, nors esam pasauly tik trys milijonai, neliek savo kraujo dėl aukso...“

Taigi nesvarbu kaip bepasibaigtų čempionatas, jei nepavyks laimėti šiais metais, laimėsime kitais. Bet aukoti savo kraujo dėl aukso neverta... Didžiausios sėkmės linkiu visiems krepšininkams!