Redakcijai pasiskundusiam moksleiviui kilo rimta abejonė, ar buvo verta ilginti mokslo metus, jeigu mokyklos neatsižvelgia į moksleivių sveikatą.

„Norėčiau pasidalinti įspūdžiais iš šiandienos Molėtų gimnazijos. Klasėje temperatūra siekė iki 30 laipsnių, tačiau pamokos vyko įprastu ritmu. Mokyklos vadovybė visiškai neatsižvelgė į ministro siųsta įsakymą ir mokinių sveikatą. Mokyklos mokinių tarybos atstovės bandė susitarti su vadovybe, bet į jų prašymus nebuvo atsižvelgta. Mokiniams skaudėjo galvą, juos pykino ir svaigo galva. Manau, kad ši problema nėra vien aktuali mūsų mokyklai, bet ir kitoms. Tad kyla klausimas, ar verta buvo prailginti mokslo metus, jei mokyklos neatsižvelgia į mūsų, mokinių, sveikatą karštuoju periodu?“, – klausė jis.

DELFI susisiekė su Molėtų gimnazijos pavaduotoja ugdymui Vilija Dubauskiene ir paprašė pakomentuoti, ar yra pagrindo šiuose gimnazisto teiginiuose. Ir nors pavaduotoja pripažino, kad kai kuriose klasėse galėjo būti karščiau, tačiau oro temperatūra ugdymo įstaigoje buvo 27 laipsniai.

„Taip, mokiniai mums skundėsi dėl šios problemos. Jau ėmėmės priemonių ir įspėjome visus mokytojus, kad jie į tai atsižvelgtų. Vienose klasėse gali būti karščiau, kitose – vėsiau. Tokiu atveju galima pakeisti patalpas“, – sakė ji.

Pasak pavaduotojos, reikia suprasti, jog mokykla neturi galimybių suorganizuoti specialių priemonių vėsinti patalpas. Kita vertus, klasėse gali būti netgi vėsiau nei lauke. Taip pat paminėjo, kad bus atidaromi langai vėdinti patalpas.

DELFI primena, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pažymėjo, kad karštuoju periodu būtina suderinti vaikų ugdymą su jiems sveika ir saugia aplinka.

„Šalyje esant didesniems karščiams kviečiame mokyklas lanksčiai derinti ugdymo procesą su vaikų sveikos aplinkos užtikrinimu. Pamokos gali būti trumpinamos, daugiau veiklų organizuojamos ten, kur nėra tvanku ir neplieskia saulė“, – teigė ministras A. Monkevičius.

Pasak jo, higienos normose reikėtų platesnio reglamentavimo, kaip elgtis esant karščiams. Būtent todėl su Sveikatos apsaugos ministerija bus svarstoma, kaip aiškiau reglamentuoti, kada mokiniams neberekomenduojama būti lauke, mokykloms nebeorganizuoti pamokų. Mokslo metų pabaigoje dauguma mokyklų suplanuoja edukacines išvykas ar projektines veiklas mokyklose.

Manote, kad jūsų mokykloje karštis viršija normas? Fiksuokite ir siųskite nuotraukas el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Karštis“ arba spauskite apačioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)