Kaip DELFI teigė gyventojų vardu rašiusi moteris, jau daug metų (mažiausiai 5-7 m.) jiems reikia taikytis su automobilių išvažinėta pieva.

„Automobilių vairuotojai ryte (didžiausias srautas nuo maždaug 7.30 val.) ir vakare (nuo maždaug 17.30 val.) įžūliai važiuoja šaligatviu ir pieva, jiems jokios gyventojų pastabos nerūpi.

Abejinga ir Vilniaus savivaldybė, į kurią buvo daug kartų kreiptasi dėl esamos situacijos, siunčiamos nuotraukos ir pan. Policija taip pat nelinkusi spręsti šios problemos. Pavyzdžiui, paskambinus 112 tel. buvo pasakyta, kad perduos policijai prašymą bandyti sutvardyti pažeidėjus ir tuo pačiu pasakyta, kad nepastatys policininko posto...

Vilniaus miesto savivaldybė šiemet numato kitoje gatvės pusėje įrengti žaliąjį korį, bet tai neišspręs šio namo gyventojų parkavimo problemos, kaip ir nepakeis įžūlių vairuotojų įpročių, kurie net vidury dienos ne tik kad važiuoja per šaligatvį ir pievą, bet ir parkuojasi ant jos“, – tikino ji.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eksploatacijos poskyrio vedėjas Raimondas Jacunskas DELFI komentavo, jog Druskio gatvėje, esančiame žemės sklype tarp 6 ir 10 namo, driekiasi aukštos įtampos kabeliai, kanalizacija, lietaus nuotekų tinklai ir dujotiekis, todėl įrengti žaliųjų korių aikštelės nėra jokių techninių galimybių.

„Gyventojams siūlome dalyvauti Kaimynijų programoje ir tokiu būdu įsirengti naujas parkavimo vietas, sporto ar žaidimų aikšteles, tvoras, pavėsines, naują apšvietimą, pėsčiųjų takus, vaizdo stebėjimo kameras, suoliukus ir šiukšliadėžes ar apželdinti kiemus. Savivaldybė, norintiems susitvarkyti savo kiemą, skiria finansavimą - po 10 eurų už 1 kv. m atnaujinamos teritorijos tiems, kurie atsinaujins senesnius kaip 15 metų daugiabučių namų kvartalus. Daugiau apie programą ČIA“, – informavo specialistas.

Jis taip pat nurodė, kad dėl netinkamoje vietoje statomų automobilių reikia toliau bendradarbiauti su policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)