Sekmadienį lankiausi Lietuvos valstybiniam nacionaliniam dramos teatre, spektaklyje "Susitikimas". Trys aktoriai - D. Banionis, R. Adomaitis ir V. Tomkus - nepriekaištingai atliko savo vaidmenis, spektaklis nestokojo nei emocinės jėgos, nei pastatymo kokybės, nei aktorių meistriškumo. Gerai pastatytas spektaklis.

Spektakliui pasibaigus, publika atsistojo ir negailėdama aplodismentų dėkojo aktoriams, vakarą pavertusiems stebuklu, tarp kitų žiūrovų stovėjo ir scenos meistrams plojo prezidentas Valdas Adamkus su žmona, žodžiu, buvo tikrai gražus vakaras.

Kol staiga scenoje nepasirodė Seimo pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas. Išėjęs į sceną, jis lyg niekur nieko ėmė pasakoti esą atvyko iš Panevėžio, kur "dalyvavo pirmam veiksme" ir štai čia atvyko visko pratęsti.

Spektaklio metu nuskambėjo frazė apie valdžią ir meną, ir štai nusitvėręs šios minties, Č. Juršėnas ėmė kalbėti, kad menas neapsieina be politikos, o politika - be meno (ir spektaklių), ir rėžė rinkiminę kalbą, pabaigoje primindamas, kad kitą sekmadienį - antrasis rinkimų turas ir žmonės turėtų nepamiršti ne tik į teatrą eiti, bet ir ateiti balsuoti.

Jei atvirai, tai didžioji salės dalis neteko amo ir pasipiktino tokiu poelgiu. Daugeliui nuotaika tikrai buvo sugadinta ir vėliau rūbinėje buvo girdėti pikti žmonių komentarai.

Kaip galima šitaip pažeminti ir žiūrovus, ir juo labiau aktorius, kai publika dėkoja aktoriams, išeiti į sceną ir lyg niekur nieko kalbėti apie politiką?! Kaip tai žema! Galų gale, nejaugi ir teatre nebūsi tikras, jog atėjęs pasižiūrėti spektaklio, galų gale, nestebėsi, kaip nutraukęs vaidinimą į sceną išeis koks politikas ir neims kalbėti apie tai,,kas jam svarbu.

Nejau nebėra elementarios pagarbos žmonėms ir suvokimo, kada tinka lėkšti juokeliai ir politinė agitacija, o kur tam ne vieta? Negi niekas nesuvaldys taip išsidirbinėjančių, viską sau leidžiančių politikų?

O aktoriams, ačiū. Už talentą, už nuostabų vakarą, už kantrybę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!