Taigi prekybos centre iškart suku prie pirštinių lentynos. Jų - kokių tik širdis geidžia: ir juodų, ir mėlynų, ir oranžinių, ir raudonų (ai, tos megztos, bus be nuolaidos), ir plonesnių rudeninių, ir tinkamesnių žiemos speigams. Žodžiu, tik matuokis ir pirk.

Išbandžiusi kelias poras, išsirenku juodas su dirbtiniu kailiu viduje. Nieko geresnio už 28,99 Lt ir nesitikiu, juoba kad išorėje - natūrali oda (bent jau taip rašoma etiketėje, specialiai patikrinau, kad neapsigaučiau su ta nuolaida).

Einu prie kasos, sukraunu prekes, pardavėja pasako kainą... Gerokai didesnę už tą, kurią buvau apskaičiavusi mintyse. Akurat, kaip sako žmonės, - pirštinių kaina čekyje ta pati, be nuolaidos! Šiaip dėl kelių litų nervų nesigadinčiau, bet kuo aiškiausiai mačiau, kad yra nuolaida. Grįžtu prie pardavėjos, bet ką ta mergaitė žinos... Kokią kainą išmušė, tiek pinigų ir paėmė.

Keliauju į informaciją. Pasitikslinusi išgirstu, kad „taip, pirštinėms yra nuolaida“, ir pakišu kitai mergaitei čekį su pirštinėmis. Ak, pasirodo, nesuveikė nuolaidų kortelė. Duodu ją dar kartą, mergaitė perbraukia per aparatą, bet nuolaidos kaip nėra, taip nėra. O tada išgirstu paaiškinimą ir vos nenugriūnu ant žemės (gerai, kad laiku įsitveriu vežimėlio): „Taigi čia medvilninės pirštinės!“ Ką? - nelabai suprantu. Pačiupinėju - kuo tikriausia oda. Viduje - atseit kailis, akivaizdžiai sintetinis. Ne, sako mergaitė, parašyta, kad medvilnė. Čiumpu etiketę ir vėl vos nenugriūnu: „Natūralios odos pirštinės. 100 proc. medvilnė“.

Supratusi, kad šiais laikais odą gamina iš medvilnės, traukiuosi iš mūšio lauko. Prieš tai dar paprašau grąžinti pinigus - ne tiek gaila tų trijų dešimtinių, kiek principai paima viršų.

Kitą dieną, grįžusi į tą patį prekybos centrą (nepagalvokite, kad dėl pirštinių, šiaip reikėjo), nusprendžiu patikrinti, ar visos odinės pirštinės yra medvilninės. Ir ką jūs sau galvojate... Pačiupinėjusi bent 30 porų odinių pirštinių, pagamintų iš odos, taip ir neradau. Nei juodų, nei mėlynų, nei oranžinių. Radau daug etikečių „Natūralios odos pirštinės. 100% medvilnė“ (su sintetiniu kailiu), „Natūralios odos pirštinės. 100% medvilnė“ (su vidiniu sluoksniu, labai primenančiu megztas darbines pirštines), keletą „Natūralios odos pirštinės. 100% sintetika“ (šiuo atveju bent jau nemelavo).

Verčiau nueisiu į Kalėdų mugę antrame prekybos centro aukšte ir už tuos pačius 29 litus (tiesa, mačiau ir pigesnių) nusipirksiu namuose megztas vilnones. Nebus nuolaidos, bet bus tikros vilnos.

P.S. Gal būčiau nerašiusi šių eilučių, nes tikriausiai skamba kaip viskuo nepatenkintos pensininkės bumbėjimas, bet truputį pagailo nemažos grupelės moteriškių, kartu su manimi besimatavusių pirštines. Tas odines iš medvilnės. Kai kurios tikriausiai nusipirko ir sumokėjo visą kainą - vien tingėdamos ginčytis, nors šiaip gal šiuokart pirštinių visai nereikėjo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Rimi“ komentaras:

Keistas atvejis, patikrinome šitą pirkimą pagal konkretų brūkšninį kodą - šiai prekei buvo taikoma nuolaida per visą akcijos laikotarpį. Kaina negalėjo būti mušama kitokia, negu įvesta į visą sistemą. Visos akcijos metu negavome nė vieno nusiskundimo, kad šioms pirštinėms nebūtų buvusi pritaikyta nuolaida.

Prekės aprašymą/sudėtį daro tiekėjas - tai odinės pirštinės su medvilniniu pamušalu. Dėl pačios prekės, gal jos aprašymas pirkėjai ir galėjo būti neaiškus, o kasininkė, kodėl taip aiškino (jeigu aiškino) - sunku pasakyti. Tačiau dėl kainos bent jau šiuo metu, atrodo, kad taip būti negalėjo. Akcija prekei buvo taikoma perkant su „Mano RIMI“ lojalumo kortele, gal pirkėjo pirko be kortelės?

Norime pabrėžti, kad buvo parduota daugybė pirštinių su šia nuolaida akcijos laikotarpiu, perkant su lojalumo kortele ir nė vieno nusiskundimo dėl trikdžių nesame gavę.

Raminta Stanaitytė-Česnulienė, Viešųjų ryšių vadovė