Nuo pat piktųjų paukščių atsiradimo buvau didis jų fanas, visur, kur tik atsirasdavo nors menkiausia galimybė gauti nemokamos, su piktais paukščiais susijusios atributikos, aš išbandydavau savo jėgas, rinkau „Lietuvos Spauda“ lipdukus, už kuriuos buvo galima gauti piktąjį paukštį, deja, tada likimas sudavė pirmąjį smūgį – pamečiau piniginę, kurioje buvo visi mano lipdukai. Bet aš vilties nepraradau.

Išvydęs reklaminį stendą, informuojantį, kad perkant prekių už 30 Lt parduotuvėse galima gauti vieną piktųjų paukščių figūrėlių ryžtingai nusprendžiau išbandyti savo sėkmę ir kitą dieną iš draugų pasiskolinęs 30 Lt (mat manieji pinigai pražuvo kartu su lipdukais) patraukiau į parduotuvę pirkti acto, nes iš patikimų šaltinių sužinojau, kad virinamas actas puikiai išvalo dangų nuo visokių baisių debesų, taip praskaidrindamas niūrią dieną.

Už 30 Lt acto pavyko visai nemažą kiekį įsigyti. Kad jūs žinotumėt kokie jausmai mane apėmė gavus pakuotę, kurioje turėjo būti mano išsvajotoji figūrėlė, lyg Rolandą vėl prezidentu būtų išrinkę... Tačiau...

Grįžęs namo praplėšiau pakuotę ir kaip manot, ką radau? Ogi niekingą kiaulės figūrėlę! Po šio įvykio dar du kartus apsipirkinėjau toje pačioje parduotuvėje ir dar du kartus mano širdis skilo į dvi dalis. Po tokių įvykių smarkiai pablogėjo mano sveikata, paprasti, anksčiau džiuginę, dalykai neteko prasmės... Kaip gali tokie prekybos centrai žaisti žmonių jausmais?! Dėl šių įvykių tvirtai nusprendžiau – emigruosiu. Neverta gyventi šalyje, kurioje nėra teisybės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!