Iš jo sužinau, kad mūsų geras bičiulis X nuo nutukimo šitaip gydėsi. Padėjo. Kaip mat sulieknėjo. Bet tai jūs man pasakykit, ar gyvenime esate matę kokią nors moterį, kuri net būdama visiškai patenkinta savo svoriu (jeigu apsikritai taip būna), pirktų 7 proc. riebumo kefyrą?!

Aš pati renkuosi pasukas ir taikau, kad būtų iki procento ir ne riebiau! Jei jau lieknėjam, su visais vaikais tempiamės į kitą prekybcentrio galą padėti to kefyro-riebybės. Vietoje jo pasiimam nesaldinto lieso jogurto. Namuose ragaudamas su daug daug duonos vyras įvertina: „Visai skanu“.

Gramdydamas 400 g talpos indelį pasakoja, kad šiandien buvo pas gydytoją, mynė dviratį ir tyrėsi kraujagysles. Kad yra rizikos gupėje ir reikia sulieknėti. Daktarė sakė, kad pagal pačią naujausią informaciją, vakare jau niekam nebepatartina valgyti ne nuo 18 valandos, o nuo 17 valandos. „Tai gerai, - sakau. – Galėsim kartu vakarais nebevalgyti, abiems bus sveikiau“.

Baigiu ruošti vaikams vakarienę. Kaip visada, iš mangadumo pasiūlau ir jam. Jis – tikriausiai taip pat iš mandagumo - neatsisako. „O troškinuko pašildyti?“, - suvalgęs savo porciją paslaugiai klausia.

Kaip kokia bjaurybė primenu, kad pagal naujausią informaciją, vakare jau niekam nebepatartina valgyti nuo 17 valandos, o dabar jau 19.30 val. Atsidūsta, ir eina plauti džiovintų abrikosų – „vaikams“.

Iki idealaus svorio mums ne tik daug per daug – man reikėtų „numesti“ 4 kilogramus, vyrui – 24. Man, nes pilna spinta gražių drabužių, kurie kantriai laukia, kol suplonėsiu. Jam, nes pirmo laipsnio nutukimas, o streso alinami jo amžiaus ir formų vyrai krenta kaip lapai. Pagyventi dar norisi. Kita vertus, koks gyvenimas be malonumo valgyti? Tai taip mes laukiame pavasario – valgome ir lieknėjame. O kaip sekasi lieknėti ir laukti pavasario jums?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt galite papasakoti savo lieknėjimo sėkmės istoriją ir pasidalinti patarimais su valios neturinčiais? Žinote ypatingą lieknėjimo metodą? O gal atvirkščiai – paklausę kaimyno, draugo ar močiutės buvote įklimpę į bėdą, tik norėdami numesti kelis kilogramus?

Papasakokite, kaip pasikeitė Jūsų gyvenimas – laimingesni buvote pradėję „kūno gražinimo“ akciją ar po jos?

Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt

Pasidalinkite savo patirtimi! Tai galite padaryti žemiau: