Daugelis užmiršta, kad dėl santykių reikia stengtis - tai sunkiai auginamas, bet labai lengvai sugriaunamas rezultatas. Žmogui, kurį mylite, būkite geresniu, nei galite įsivaizduoti, negailėkite jam dėmesio, rūpesčio, šilumos ir meilės. Negailėkite jam nieko - atiduokite jam visą save, stenkitės būti jam tobulu.

Darbas, karjera, draugai palauks - su jais Jūs šeimos nekursite, pirmoje vietoje turi būti žmogus, su kuriuo siejate gyvenimą. Jei kuri nors Jūsų veikla nepatinka šalia esančiam - atsisakykite jos. Gerai įvertinkite, ar neatsisakę neprarasite artimo žmogaus pasitikėjimo ir ar tai, ko neatsisakote, yra taip gyvybiškai svarbu Jums.

Nepykite dėl niekų, dovanokite gėles, darykite staigmenas. Nežadėkite, kol neįsitikinote, kad galite ištesėti.

Nenuvilkite – nuolat bendraudami išsiaiškinkite vienas kito lūkesčius ir stenkitės juos įgyvendinti. Jei žmogus ir išeis, bent jau žinosite, kad padarėte viską, ką tuo momentu galėjote.

Nekaltinkite, jei išėjo. Jei mylėjote, vadinasi, linkėjote tik gero. Jei jam (žmogui) dabar gera su kitu, turėtumėte džiaugtis už jų laimę. Žinau, kad tai sunku, bet apie meilę, kad ji absoliuti - kitą kartą. Galbūt Jūs ir buvote tobulas, bet juk tai subjektyvu - kas vienam tobula, kitam gali pasirodyti tik mažmožis. O iš klaidų mokomės - kitą kartą būsite tobulesni, jei nenorėsite kažko prarasti.

Ir... Nors yra labai daug prieštaringų nuomonių, bet pasistenkite likti draugais. Ne priešais. Pasistenkite prisiminti vien tai, kas santykiuose buvo gera. Draugaujant rašykite dienoraštį, nes dažnai besiskiriantys žmonės prisimena tik blogus dalykus – paskaitykite, pavartykite, paskaičiuokite, nes jei buvote kartu, vadinasi Jums buvo gera ir to gero buvo daug daugiau nei blogo, o tai negali būti nereikšminga.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite svao mintimis ir patirtimi apie santykius.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santykiai“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: