„Pinigai viso labo tėra energijos forma. Jei mes norime, kad jie ramiai tekėtų mūsų gyvenime, nereikia prie jų „prisirišti“ ir rūpintis jais. Suinteresuotumas sukelia įtampą ir tuo pačiu kliūtį energijos sraute. Jis nuo to trūksta. Tikėdami, kad Visata parūpins visko, ko tik prireiks, mes apsirūpiname pinigų srautu.“

Ši teorija – žinomo JAV juristo, biznieriaus ir rašytojo A. Patento požiūris į žmogaus galimybes turėti viską, ko jam reikia. Kitaip tariant – tai vakarietiškos patirties ir Rytų filosofijos sintezė. Gerai pagalvojus, kiekvienas gali sutaupyti, jei turi tikslą ir noro apgalvoti savo spontaniškų pirkinių prasmę. Viską lemia smulkmenos.

Kai netekau darbo, supratau, kad teks sugalvoti, kaip nejaučiant streso gyventi kukliai ir nesijausti blogai. Gal ir nemoku jų sutaupyti, bet išmokau išleisti tikslingai ir maksimaliai naudingai. Niekada neinu į parduotuvę alkana ar blogos nuotaikos. Drabužius perku dėvėtų drabužių parduotuvėse ir persiuvu pagal save. Niekam nesiguodžiu ir nepavydžiu dėl to...

Išsirinkusi drabužį darau pertrauką ir blaiviai apsvarstau, ar jo vis dar noriu. Skaniai gaminu košes ir troškinius. Sveikata ir svoris gerėja. Sekmadieniais vykstame į gamtą su pilnu krepšiu pigių ir skanių sausainių ir gražiai patiektų vaisių ir daržovių. Moku ir netingiu kepti ir virti, tuo metu klausytis muzikos arba kalbėtis telefonu.

Daug, pigiai ir skaniai – toks mūsų šūkis. O gal iššūkis?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kviečiame jus pasidalinti patirtimi, papasakoti apie pajamas bei išlaidas ir pažvelgti į savo situaciją iš šono: ar tikrai būtina uždirbti minimumą, kad atlyginimo nepakaktų? Gal nuo problemos, kad taupyti sunku, o išlaidų – daugybė, kenčia ir iš šono gerai gyvenančios šeimos?

Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“ arba spaudžiant čia iki rugpjūčio 31 d. Vienam dalyviui atiteks čekis apsipirkti parduotuvėje „Kristiana“! (prizo vertė bus patikslinta)